Λιβαδειά: Πρωτομαγιάτικη εκδρομή στη φύση

Η Λιβαδειά απέχει μόλις 130 χιλιόμετρα από την Αθήνα με αποτέλεσμα να είναι ιδανικός προορισμός ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή συνδυάζοντας δραστηριότητες στη φύση με καλό φαγητό.

Λιβαδειά: Πρωτομαγιάτικη εκδρομή στη φύση

Η πόλη της Λιβαδειάς βρίσκεται στο δυτικό άκρο της πεδιάδας της Κωπαΐδας και στους πρόποδες του όρους Ελίκωνα όπου τριγύρω υπάρχουν γραφικά χωριά, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται η Αράχωβα.


Μέσα στη Λιβαδειά υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα αξιοθέατα με το πιο χαρακτηριστικό της πόλης την «Κρύα». Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο φυσικό τοπίο πλούσιο σε βλάστηση και τρεχούμενα νερά καθώς από εκεί διέρχεται το ποτάμι της Έρκυνας. Στη περιοχή υπάρχουν καφέ και ταβερνάκια για να απολαύσετε το φαγητό στη πιο περιζήτητη θέα του τόπου.Η τοποθεσία Κρύα με δέντρα και νερά, την οποία διέρχεται το ποτάμι της Έρκυνας.

Άλλα αξιοθέατα

Οι αρχαίες πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης, στον ποταμό Έρκυνα, από τις οποίες υδρεύεται και σήμερα η πόλη.

Τα ερείπια του μαντείου του Τροφωνίου.

Το βυζαντινό κάστρο, που επεκτάθηκε από τους Φράγκους και τους Καταλανούς.

Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που είναι κτισμένο κοντά στα ερείπια ναού του Διός Βασιλέως.

Η μονή Λυκούρεση, της οποίας η σκεπή (ήταν φτιαγμένη από μόλυβδο) χρησιμοποιήθηκε κατά τη περίοδο της Τουρκοκρατίας για τη κατασκευή φυσιγγίων.

Ο Πύργος του Ρολογιού, ο οποίος χτίστηκε στα χρόνια της Φραγκοκρατίας και χρησίμευε ως πυρσός. Υπάρχει ένας λανθασμένος ιστορικά μύθος που λέει ότι το 1803, ο λόρδος Έλγιν, χάρισε στην πόλη ένα ρολόι, προκειμένου να μην τον εμποδίσουν οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες και αγάδες στις ανασκαφές του Μαντείου του Τροφωνίου. Το ρολόι τοποθετήθηκε στον Πύργο λόγω της περίοπτης θέσης του και είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία στην Λιβαδειά.