European Best Destinations: Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης για το 2022

Η Ιταλία είναι δημοφιλής στους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, με 8 παραλίες που κατατάσσονται στις πιο όμορφες της Ευρώπης. Η Ισπανία έχει 5 παραλίες που βρίσκονται στη λίστα. Η Ελλάδα έχει 4 προορισμούς που κατατάσσονται στις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης, ενώ η Γαλλία εντάσσεται φέτος στην κατάταξη με τρεις παραλίες.

European Best Destinations: Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης για το 2022

Ανάμεσα στις 284 παραλίες που προωθήθηκαν στον πρώτο ιστότοπο αφιερωμένο στον τουρισμό στην Ευρώπη, European Best Destinations, ανακοινώθηκαν οι 22 αγαπημένες παραλίες των ταξιδιωτών για το καλοκαίρι του 2022, όσες δηλαδή συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους, από 12.620 ταξιδιώτες σε 82 χώρες - κυρίως Άγγλοι (22%) και Αμερικανοί (16%).

Porto_Santo_Golden_Beach.jpg

Η Μαδέρα θεωρείται ως ο κορυφαίος προορισμός για ηλιόλουστες διακοπές με δύο παραλίες να κατατάσσονται στο top5. Η “χρυσή” αμμουδιά του Porto Santo κερδίζει φέτος τον τίτλο της πιο όμορφης παραλίας στην Ευρώπη, καταδεικνύοντας την επιθυμία των ταξιδιωτών να περιποιηθούν τον εαυτό τους περισσότερο από ποτέ με διακοπές ευεξίας σε ηλιόλουστους προορισμούς.

Η Ιταλία είναι επίσης δημοφιλής στους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, με 8 παραλίες που κατατάσσονται στις πιο όμορφες της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει 4 προορισμούς που κατατάσσονται στις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης. Αυτές είναι η Monolia Beach στα Λιχαδονήσια (6η θέση), η Ελαφόνησος στην Κρήτη (8η θέση), το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα (11η θέση) και ο Άγιος Κωνσταντίνος στην Αστυπάλαια (13η θέση).

Η Ισπανία έχει 5 παραλίες που βρίσκονται στη λίστα, συμπεριλαμβανομένων και πιο “άγριων” παραλιών σε λιγότερο τουριστικές περιοχές, όπως η παραλία Laga στη χώρα των Βάσκων. Η Γαλλία εντάσσεται φέτος σε αυτήν την κατάταξη με τρεις παραλίες - την παραλία Santa Giulia στην Κορσική, το Calanque d’En Vau στο φυσικό πάρκο Calanques της Μασσαλίας και την παραλία “La Grève” στο Trégastel.

Τα αποτελέσματα του 2022 επιβεβαιώνουν την ηγετική θέση των προορισμών διακοπών που προτιμούν οι ταξιδιώτες. Η Μαδέρα παρουσιάζει σήμερα ένα πολύ σημαντικό ενδιαφέρον, που μεταφράζεται σε περισσότερες από 10 νέες αεροπορικές εταιρείες από τις κύριες πόλεις της Ευρώπης -ακόμη και απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ. Θεωρείται ως ένας προορισμός που συνδυάζει φύση - ήλιο - παραλία - υπαίθριο άθλημα - γαστρονομία - ευεξία - τρόπο ζωής - ψώνια - οικογένεια.

Η Ισπανία παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός για τους ταξιδιώτες, που φέτος είναι έτοιμοι να επισκεφθούν λιγότερο γνωστές και λιγότερο πολυσύχναστες παραλίες, ενώ Ελλάδα και Ιταλία διατηρούν ισχυρή θέση ως προορισμοί καλοκαιρινών διακοπών στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι χερσόνησος Hel - κοντά στο Γκντανσκ της Πολωνίας και απέναντι από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ κατατάσσεται επίσης στις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης φέτος. Η θέση των παραλιών που έχουν επιλεγεί από τους ταξιδιώτες, δείχνει την επιθυμία τους να υποστηρίξουν προορισμούς στη φύση, σε ανοιχτούς χώρους και σίγουρα να υποστηρίξουν την ελευθερία.


Στη φωτογραφία, η παραλία Monolia Beach στα Λιχαδονήσια

Πηγή: traveldailynews.gr