Νημποριό: Ένας παράδεισος δύο ώρες από την Αθήνα

Το Νημποριό είναι ένας μικρός σχετικά κόλπος στην Εύβοια, ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι, απέναντι από το Μαραθώνα. Ιδανικός προορισμός για τριήμερο του Πάσχα. Πάτε οδικώς μέσω Χαλκίδας ή με φέρι από την Αγία Μαρίνα σε 2 ώρες.

Νημποριό: Ένας παράδεισος δύο ώρες από την Αθήνα

Λόφοι και μικρές χαράδρες οδηγούν στα παραλιακά επίπεδα χωραφάκια, με τελικό προορισμό την καταπληκτική παραλία, Πρόκειται για μια αμμώδη παραλία, ιδανική εάν έχετε μικρά παιδιά που τους αρέσει να παίζουν με τα κουβαδάκια τους το καλοκαίρι. Eκεί υπάρχει και καντίνα με δωρεάν ομπρέλες και καφέ, ποτό, φαγητό...


Η φυσική ομορφιά του Νημποριού, ο «αμόλυντος» από τον σύγχρονο πολιτισμό χαρακτήρας του, η καθαρή θάλασσα, η γαλήνη και η ηρεμία του, τράβηξαν το ενδιαφέρον φυσιολατρών από τη Αθήνα, που το επισκέπτονταν όλο και πιο συχνά από τα τέλη της δεκαετίας του '50 και τις αρχές του '60.

Η ζωή για αυτούς τότε ήταν απλή και απολαυστική: ύπνος σε υπνόσακο ή σε σκηνή, φαγητό και κρασί ντόπιας παραγωγής, χωρίς δυνατότητα επιλογής, ουζάκι δίπλα στο κύμα, με μεζέ χταπόδι ή τηγανιτές μπάμιες. Νερό από το πηγάδι και ας ήταν γλυφό όταν το έπινες ή πολύ παγωμένο στο βραδινό ντους. Κολύμπι, ψάρεμα και γλέντι, χωρίς ραδιόφωνο και CD, με τραγούδια και γέλια, όλοι μαζί μια παρέα. Υπήρχαν και οι «επίσημες» γιορτές, τα μικρά πανηγύρια του Προφήτη Ηλία και του Αϊ Γιάννη, οπότε έρχονταν και κάτοικοι των γύρω χωριών με τα φαγητά τους.

Σήμερα η μεγάλη σχετικά αύξηση του αριθμού των οικιστών τους δύο θερινούς μήνες, δημιούργησε την ανάγκη για δωμάτια κάθε γούστου, με ποικίλες τιμές.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τα γραφικά Άνω Στύρα, ενώ κοντά είναι και παραλίες του Αιγαίου, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Νημποριό.