Φανάρι Ροδόπης: Το επίνειο της Κομοτηνής και της Ξάνθης

Το Φανάρι είναι ένα γραφικό ψαροχώρι στα νοτιοδυτικά του νομού Ροδόπης ανάμεσα στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Φανάρι Ροδόπης: Το επίνειο της Κομοτηνής και της Ξάνθης

Ο οικισμός αριθμεί περίπου 700 μόνιμους κατοίκους, όμως η νευραλγική θέση του, μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθης από τις οποίες απέχει περίπου 35 χλμ., έχει βοηθήσει στην τουριστική του ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε τουριστικό επίκεντρο. Δίπλα στο Φανάρι είναι ο οικισμός Αρωγή και ανάμεσα τους υπάρχει αμμουδερή παραλία 3 χιλιομέτρων με οργανωμένο κάμπινγκ.

Παραλία Αρωγής είναι μια τεράστια παραλία με χρυσαφένια άμμο και ρηχά καταγάλανα νερά! Εδώ βρίσκονται τα περισσότερα beach-bar και καντίνες, σίγουρα θα βρείτε κάποιο που να ταιριάζει στα γούστα σας! Αν πάλι το θελήσετε, ενδιάμεσα στα beach bars και τις καντίνες μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας και να απολαύσετε τα νερά σε πιο ελεύθερες καταστάσεις.

Το τεράστιο μέγεθός τους κάνει αυτές τις παραλίες κατάλληλες στην κυριολεξία για τους πάντες, από οικογένειες που θέλουν να βρουν μια ήσυχη ακτή με ρηχά νερά, μέχρι νεανικές παρέες που ψάχνουν το beach bar που θα διασκεδάσουν ανάμεσα σε πολύ κόσμο.

Η τοποθεσία είναι σχεδόν στο κέντρο της Θράκης, ενθαρρύνοντας έτσι τους επισκέπτες να επισκεφτούν όλη την βόρεια Ελλάδα. Οι διακοπές στο Φανάρι δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψετε το χωριό, το οποίο αποτελεί ένα γοητευτικό παραθαλάσσιο θέρετρο με ανεκτίμητης αξίας φυσική ομορφιά και πλούσιο σε υδροβιότοπους.

Οι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία ακτές του, το σύμπλεγμα λιμνών και η πληθώρα ψαριών και σπάνιων πουλιών κάνει το Φανάρι μοναδικό στο είδος του στην περιοχή.

Είναι το διασημότερο τουριστικό θέρετρο της Θράκης με μεγάλη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το χτίσιμο της εκκλησίας του Φαναρίου

Αξιοθέατα

Η Λίμνη Βιστωνίδα που βρίσκεται βορειοδυτικά, δίπλα στο Φανάρι.

Η παραλιακή αμμουδερή παραλία (τουριστικά ανεπτυγμένη) ανατολικά του χωριού.

Αρχαιολογικός χώρος Αρχαία Δικαία.

Πόρτο Λάγος

Για την διαμονή σας στο Φανάρι μπορείτε να επιλέξετε από μια πληθώρα επιλογών, οι οποίες σίγουρα θα ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας. Είτε θέλετε ένα δωμάτιο για να περάσετε ένα ανέμελο Σαββατοκύριακο με το άλλο σας μισό, είτε ένα ευρύχωρο σπίτι για να αποτελέσει το ορμητήριο για τις περιπέτειες της οικογένειάς σας στην περιοχή, σίγουρα παρακάτω θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει!

Το Φανάρι είναι ξακουστό για τις ψαροταβέρνες του, πράγμα λογικό, καθώς βρίσκεται στις ακτές του Θρακικού Πελάγους, με τους ντόπιους ψαράδες να παρέχουν καθημερινά φρέσκο και πεντανόστιμο ψάρι. Με λίγο ψάξιμο όμως θα διαπιστώσετε πως οι ψαροταβέρνες δεν είναι το μόνο δυνατό γαστρονομικό ατού του μικρού μας χωριού: Εκλεκτά κρέατα, γύρος και σουβλάκι, πίτσα, μπουγάτσα, λαχταριστά παραδοσιακά γλυκά. Όλα αυτά θα τα βρείτε στο Φανάρι.