«Διόνυσος»: Η αύρα του Αιγαίου στον Δούναβη της Βουδαπέστης

Ένα ελληνόπουλο ο Ανδρέας Λεχούδης, μαζί με τον αδελφό του Νεοκλή, που γεννήθηκαν στη Βουδαπέστη από πολιτικούς πρόσφυγες, τον Αρίσταρχο (από τον Ίασμο Κομοτηνής) και την Σοφία (Κλωνί Φθιώτιδας) δημιούργησε μια ...μικρή Ελλάδα στη Βουδαπέστη. Το ελληνικό εστιατόριο “Διόνυσος” , μια αύρα Αιγαίου στον Δούναβη.

«Διόνυσος»: Η αύρα του Αιγαίου στον Δούναβη της Βουδαπέστης

Ο “Διόνυσος” έκανε εγκαίνια στην όχθη του Δούναβη την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1993 και έκτοτε ενθουσιάζει τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τους τουρίστες με λιχουδιές της ελληνικής κουζίνας και εύγευστο κρασί από τους αμπελώνες της πατρίδας.

Ο Ανδρέας Λεχούδης (δεξιά) με τον σεφ του "Διόνυσου"

Μπαίνοντας από τη μπλε πόρτα βρισκόμαστε στους δρόμους μιας ελληνικής μικρής πόλης. Περπατάμε πάνω σε γυαλιστερές πλακόστρωτες πέτρες, λευκούς τοίχους και πολύχρωμα ζωγραφισμένα παράθυρα.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για το πώς νιώθει ένας επισκέπτης της Ταβέρνας Διόνυσος, αλλά καμία περιγραφή δεν μπορεί να παρουσιάσει σωστά την ατμόσφαιρα, τις γεύσεις και τα αρώματα.

Με πρώτες ύλες από την Ελλάδα, αγνό ελαιόλαδο, ψάρια, λαχανικά και κρέατα οι σεφ του “Διόνυσου” που εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα θα σας αιχμαλωτίσουν με τις γεύσεις τους.

Επισκεφτήκαμε αρκετές φορές το ελληνικό εστιατόριο και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τέτοια ποιότητα και καλοφτιαγμένο χώρο, δύσκολα βρίσκεις ακόμη και στην Ελλάδα.

Πάνω ο Χάρισον Φορντ, κάτω ο Μελ Γκίμπσον

Διάσημοι καλλιτέχνες απ όλο τον κόσμο επισκέφτηκαν για να δοκιμάσουν ελληνικές γεύσεις, ενώ την εποχή των πολλών Ελλήνων φοιτητών στη Βουδαπέστη έγιναν τρικούβερτα γλέντια. Ιδιαίτερα τις γιορτές, αλλά και τα Παρασκευοσαββατοκύριακα, αφού ο Ανδρέας Λεχούδης είναι ο επικεφαλής του μουσικού συγκροτήματος “Συρτός”

reservation@dionysos.hu

Belgrád rkp. 17, Budapest, 1056 Ουγγαρία