Η Νέα Υόρκη μέσα από τον κινηματογράφο!

H Nέα Υόρκη είναι γνωστή σε πολλούς απο τις ταινίες, δεν θεωρείται άδικα η πόλη με τις περισσότερες αναφορές στον κινηματογράφο, μαζί με το Παρίσι, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες και τη Ρώμη.

Η Νέα Υόρκη μέσα από τον κινηματογράφο!

Ισχύει πάντως αυτό που λένε “πως ξεχωρίζεις τους ντόπιους από τους τουρίστες; Οι πρώτοι βαδίζουν ευθυτενείς, οι δεύτεροι με το κεφάλι ψηλά, για να δουν τους ουρανοξύστες” , αλλά κι αυτοί που δεν έχουν επισκεφτεί το “Μεγάλο Μήλο” ξέρουν τα πιο γνωστά αξιοθέατα.

Ας δούμε 5 hot spot της πόλης, μέσω της 7ης τέχνης.

Times Square

Η Νέα Υόρκη είναι συνώνυμη με την Τάιμς Σκουέρ, το κέντρο ή το σταυροδρόμι του κόσμου. Οι διαφημιστικές γιγαντοοθόνες και τα φώτα νέον προσδίδουν μία σουρεαλιστική εικόνα στο κέντρο της πόλης, όπου η επιχειρηματική και η καλλιτεχνική διάσταση της πόλης εναρμονίζονται. Εκεί καλωσορίζουν το Νέο Έτος και γίνονται οι μεγάλες συναυλίες.

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά spots. «Ο Καουμπόι του Μεσονυχτίου», «Ο Ταξιτζής» και ο «Γεννημένος Νικητής» «New Year's Eve» είναι ορισμένες από τις κλασικές ταινίες στις οποίες η Τάιμς Σκουέρ παίζει κεντρικό ρόλο.

Empire State Building

O ουρανοξύστης του Empire State Building εκτός από ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πόλης είναι και ένα από τα πολιτιστικά της σύμβολα. Εχοντας «πρωταγωνιστήσει» σε πάνω από 250 ταινίες από το 1931, το Χόλιγουντ φαίνεται ότι «λατρεύει» τη θέα από το ιστορικό κτίριο.Η πιο εμβληματική σκηνή από τον Κινγκ Κονγκ είναι αυτή που σκαρφαλώνει ως την κορυφή του ουρανοξύστη για να ξεφύγει από τους διώκτες του.

Grand Central

Ο Τερματικός Σταθμός Grand Central είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς στις ΗΠΑ, αλλά και ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης. Η εξαιρετική αρχιτεκτονική του και η μαγευτική διακόσμησή του, δίνουν στον σταθμό μία κινηματογραφική αίγλη. Ο σταθμός έχει χρησιμοποιηθεί και ως «σκοτεινό μέρος» σε πολλές ταινίες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ταινία «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων» του Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μία από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές «χρήσεις» του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας έγινε στην ταινία «Μία Νύχτα στο Μουσείο», όπου ο Μπεν Στίλερ πρέπει να συνεργαστεί με τα εκθέματα του μουσείου τα οποία ζωντανεύουν τα βράδια για να σώσει την πόλη.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας

Το Άγαλμα της Ελευθερίας αποτελεί πολιτιστικό σύμβολο όχι μόνο για τη Νέα Υόρκη, αλλά για ολόκληρο τον «αμερικανικό τρόπο ζωής». Λειτούργησε ως «φάρος ελπίδας» για τους μετανάστες που κατέφθαναν στις ακτές της Νέας Υόρκης και ονειρεύονταν ότι με τη σκληρή δουλειά τους θα ζούσαν το «αμερικανικό όνειρο», ενώ παράλληλα συμβολίζει και μία αποφασιστική τομή στην αμερικανική ιστορία: την κατάργηση της σκλαβιάς. Ορισμένες από τις γνωστότερες ταινίες που έχει «χρησιμοποιηθεί» είναι οι «Σαμποτέρ», «Cloverfield», «Ghostbusters II» και «Μετά την Επόμενη Μέρα» «The Man in the High Castle»