Οι εκπληκτικές λιμνοθάλασσες της Ισλανδίας

Η μπλε λιμνοθάλασσα και η Jökulsárlón της Ισλανδίας που σας καλούν να τις ανακαλύψετε...

Οι εκπληκτικές λιμνοθάλασσες της Ισλανδίας

Οι λιμνοθάλασσες επιλέχθηκαν βάσει της δημοτικότητάς τους στους χρήστες του Instagram, από το JW Marriott Venice Resort and Spa. Θα σας κάνουν να θέλετε να σταματήσετε ό, τι κάνετε, να μαζέψετε τις βαλίτσες σας και να φύγετε αμέσως για μια βουτιά ή για φωτογράφιση...

Η μπλε λιμνοθάλασσα

Με πάνω από 100.000 δημοσιεύσεις στο Instagram σε αυτό το εκπληκτικό σημείο, το εικονικό Blue Lagoon είναι ο ηγέτης σε αυτή τη λίστα.

Το μπλε κόσμημα της Ισλανδίας, η Μπλε Λιμνοθάλασσα είναι ένα απόλυτο must-see για τους επισκέπτες της χώρας. Η τεχνητή λιμνοθάλασσα θερμαίνεται από έναν τοπικό γεωθερμικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής σε έναν απολαυστικά εύκρατο κλίμα γύρω στους 37-39 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο.

Το γεωθερμικό συγκρότημα Blue Lagoon, που σχηματίζεται γύρω από ένα συγκρότημα φυσικών πισινών, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά αξιοθέατα της Ισλανδίας. Το θέρετρο επισκέπτονται περίπου 300 χιλιάδες άτομα ετησίως. Οι πρώτοι εξοπλισμένοι χώροι κολύμβησης εμφανίστηκαν στο Blue Lagoon στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Οι θερμές πηγές από γαλάζια, ανοιχτό μπλε και γαλακτώδεις αποχρώσεις ξεπλένουν πάνω από σωρούς λάβας, δημιουργώντας αντίθετα τοπία.

Το σύμπλεγμα ηφαιστειακής προέλευσης έχει μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες, γνωστές από το 1976. Τα μέταλλα που περιλαμβάνονται στο νερό, το θαλασσινό αλάτι, το θείο και ακόμη και τα γαλαζοπράσινα φύκια μπορούν να θεραπεύσουν τις δερματικές παθήσεις.

Jökulsárlón

Το γοητευτικά απρόβλεπτο Jökulsárlón εδραιώνει τη θέση της Ισλανδίας στην κορυφή της λίστας με τις ομορφότερες λιμνοθάλασσες. Μεταφράζεται ως«παγετώδης λιμνοθάλασσα του ποταμού» και οφείλει το όνομα του στον σχηματισμό του όταν ο παγετώνας Breiðamerkurjökull αποκολλήθηκε από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Αυτή η ψυχρή λιμνοθάλασσα είναι μοναδική για τα παγόβουνα της, που λάμπουν με ένα φανταχτερό και φωτεινό μπλε χρώμα.

Η λιμνοθάλασσα βρίσκεται κοντά στον αυτοκινητόδρομο 1, περίπου 370 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ρέικιαβικ και λέγεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της φύσης στην Ισλανδία. Αυτή η λιμνοθάλασσα είναι πρόσφατη, δυστυχώς ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του κλίματος. Η επιφάνεια της είναι στο επίπεδο της θάλασσας και το θαλάσσιο νερό ρέει στη λιμνοθάλασσα σε υψηλή παλίρροια ενώ παράλληλα και τεράστια κομμάτια πάγου συνεχώς σπάνε από τον παγετώνα. Η λιμνοθάλασσα δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι μέχρι 250 μέτρα βάθος, γεγονός που την καθιστά τη βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία. Το breiðamerkurjökull είναι μια έξοδος από τον παγετώνα Vatnajökull .