Οι Μεγάλες Κυκλάδες

Πέντε νησιά ριγμένα στη θάλασσα σαν σπόροι από σιτάρι περιμένουν από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα να ανακαλύψετε πρόσωπα και τοπία του φθινοπώρου.

Οι Μεγάλες Κυκλάδες

Κέα, Άνδρος, Τήνος, Νάξος και Πάρος ανήκουν στον μαγικό κύκλο των νησιών που δεσπόζει στο Κεντρικό Αιγαίο. Το μέγεθός τους τα κατατάσσει αυτοδίκαια στις "Μεγάλες Κυκλάδες" και η μορφολογία του εδάφους προσφέρει μια εναλλαγή τοπίων που στο εσωτερικό τους δεν θυμίζει το γυμνό κυκλαδίτικο σκηνικό.

Γραφικά χωριά, αγροτική ζωή, ξεχωριστά προϊόντα από το ασκητικό τους χώμα, δασικές εκτάσεις που δεν είχατε φανταστεί, όλα αυτά αναδεικνύονται σε μια εποχή πέρα από το καλοκαιρινό παραλήρημα.

Η Κέα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της πεζοπορίας με το δίκτυο των μονοπατιών της που περνούν μέσα από δάση με βελανιδιές και καταλήγουν σε γραφικούς όρμους και υπέροχες αμμουδιές.

Η πεζοπορία είναι μια αποκάλυψη και στην Άνδρο, με τους ορεινούς όγκους και τα πλούσια υδάτινα αποθέματα σε χειμάρρους και μικρούς ποταμούς

Η Τήνος είναι γεμάτη κεφαλοχώρια, πλούσια σε νερά και βλάστηση.

Η Νάξος είναι περίφημη για τα προϊόντα της, κρέατα, πατάτες και τυριά που δεν έχετε ξαναγευτεί.

Η Πάρος είναι με τη σειρά της νησί με πλούσια βλάστηση με κυρίαρχα τα αρμυρίκια, τα κυπαρίσσια, τα πεύκα, τις χαρουπιές και τις αροκάριες. Από τα αμπέλια της παράγονται περιώνυμα κρασιά,η μανδηλαριά και μονεμβασιά που είναι Π.Ο.Π.

Γεμίστε τα Σαββατοκύριακά σας με ανάσες Αιγαίου, με τη μαγεία των ημερών που διαδέχονται το καλοκαίρι κρατώντας κάτι από τον ήπιο καιρό και τις μπουνάτσες του φθινοπώρου.