Ταξίδια: 7 προορισμοί που λατρεύουν τα σκυλιά!

Τα ταξίδια φιλικά προς τα σκυλιά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και η Ευρώπη γίνεται όλο και πιο προοδευτικός ταξιδιωτικός προορισμός. Αν και για τους ιδιοκτήτες σκύλων, μπορεί να είναι δύσκολο να ταξιδέψετε με το αγαπημένο σας κατοικίδιο εάν δεν είστε βέβαιοι για το ποια μέρη θα αγαπήσουν το σκυλί σας όσο και εσείς.

Ταξίδια: 7 προορισμοί που λατρεύουν τα σκυλιά!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Αυγούστου γιατί να μην φέρετε σε επαφή την αγαπημένη σας συντροφιά με τη νοοτροπία του παγκόσμιου ταξιδιώτη και εξερευνητή. Έτσι και αλλιώς, για τα σκυλιά η εξερεύνηση και το παιχνίδι είναι στο αίμα τους.

Ακολουθεί η λίστα με τις καλύτερες 7 πόλεις που είναι φιλικές προς τους σκύλους:

Παρίσι, Γαλλία

Τα σκυλιά είναι πανταχού παρόντα, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής στο Παρίσι. Μπορείτε να τα δείτε να συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες τους στα καλύτερα εστιατόρια, τις πιο αποκλειστικές μπουτίκ, σε ταξί, λεωφορεία και στο μετρό σε όλη την πρωτεύουσα. Είναι σχεδόν σαν να είναι άνθρωποι. Αυτός είναι ο τρόπος που τους αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με το πού μπορούν και δεν μπορούν να πάνε τα κατοικίδια ζώα στο Παρίσι. Απλώς οι Παριζιάνοι τους αγνοούν. Για παράδειγμα, απαγορεύεται η συνοδεία μεγάλων σκύλων στο μετρό, αλλά οι ντόπιοι με μεγάλα κυνηγόσκυλα απλά αποφεύγουν να ταξιδεύουν τις ώρες αιχμής.

Για ένα φιλικό προς τα σκυλιά ξενοδοχείο με μια συγκινητική ιστορία, επιλέξτε το Le Meurice. Οι εργαζόμενοι υιοθέτησαν ένα τοπικό αδέσποτο σκυλάκι ενώ το ξενοδοχείο χτιζόταν το 1907 και από τότε το μέρος παραμένει αποκλειστικά φιλικό προς τα σκυλιά. Περιμένετε ένα καλάθι γεμάτο κεράσματα για το σκυλί σας κατά την άφιξή , ένα μενού συγκεκριμένο για σκύλους και φιλικό προσωπικό που με χαρά θα πάει βόλτα το σκυλί σας στον κοντινό κήπο Tuileries.

Μπριζ, Βέλγιο

Φημισμένη για τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα γραφικά κανάλια και τις σοκολάτες, το Μπριζ είναι ο τέλειος προορισμός μικρών αποδράσεων για εσάς και το σκυλί σας. Οι περισσότερες καφετέριες και παμπ καλωσορίζουν τα σκυλιά και υπάρχουν πολλά μέρη για να μείνετε.

Το κατάλληλο πακέτο για να διαλέξετε είναι το The Doghouse, ένα πρόσφατα ανακαινισμένο Gentleman’s House, που στεγάζεται σε ένα κτίριο που χρονολογείται από το 1750. Τα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης απέχουν μόνο λίγα βήματα και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το σκυλί σας θα αντιμετωπιστεί τόσο πλουσιοπάροχα όσο και εσείς.

Ενώ βρίσκεστε στη Μπριζ, φροντίστε να επισκεφθείτε το Côté Canal Bed & Breakfast, ιδιαίτερα στο παράθυρο με θέα στο κανάλι Groenerei. Έγινε διάσημο από τον Φιντέλ, το λαμπραντόρ που πιθανότατα θα τον βρίσκατε να χαλαρώνει εδώ. Ο Φιντέλ ήταν μια διασημότητα στο Μπριζ, εμφανίστηκε στην ταινία του Κόλιν Φάρελ και σε μια διαφήμιση για τη σοκολάτα Lady Godiva, αλλά δυστυχώς πέθανε τον Ιανουάριο του 2016.

Βερολίνο, Γερμανία

Οι Βερολινέζοι αγαπούν τα σκυλιά τους και θα βάλουν τα δυνατά τους για να κάνουν το σκυλί σας επίσης να αισθάνεται ευπρόσδεκτο. Το καφέ Five Elephant, διάσημο για το cheesecake του, προσφέρει υπηρεσίες φιλικές προς τον σκύλο σας.

Τα διαμερίσματα Gorki στην περιοχή Mitte παρέχουν κρεβάτια και μπολ για να κάνουν τη διαμονή του σκύλου σας όσο το δυνατόν πιο άνετη. Η πόλη είναι επίσης ιδανική για περπάτημα, με πολλά πάρκα και χώρους πρασίνου, διάσπαρτα σε όλη την πόλη.

Η μετακίνηση στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι επίσης εύκολη. Τα σκυλιά μπορούν να ταξιδέψουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη την πόλη. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το σωστό εισιτήριο.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Τα σκυλιά είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτα στο Άμστερνταμ, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι είναι μία από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις στον κόσμο. Θα δείτε σκυλιά όλων των σχημάτων και μεγεθών σε κάθε στροφή, να τρέχουν ελεύθερα σε ένα από τα πολλά πάρκα της πόλης ή να βρίσκονται τοποθετημένα σε ένα κουτί με τα δημοφιλή ποδήλατα της πόλης.

Το Neighbour’s Magnolia Hotel είναι ίσως το πιο φιλικό προς τα σκυλιά ξενοδοχείο στην πόλη. Εκτός από τα συνηθισμένα κλινοσκεπάσματα και μπολ, ο σκύλος του ξενοδοχείου, Bleecker, είναι πάντοτε διαθέσιμος, για να δείξει στον σκύλο σας πως να παίζει με τα σχοινιά.

Όσον αφορά τη μετακίνηση, επιτρέπεται στους σκύλους να ταξιδεύουν δωρεάν σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτός από τα τρένα όπου ισχύει μικρή επιβάρυνση. Τα σκυλιά δεν επιτρέπονται στα περισσότερα μουσεία και γκαλερί, οπότε ίσως χρειαστεί να κάνετε μια αλλαγή με τον σύντροφό σας για να δείτε τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ.

Βαρκελώνη, Ισπανία

Οι ντόπιοι στη Βαρκελώνη λατρεύουν τα σκυλιά τους και είναι πιθανό να καλωσορίσουν και τα δικά σας. Μην εκπλαγείτε αν σκύψουν για να πειράξουν τα αυτιά των σκύλων σας, αγνοώντας σας εντελώς.

Ως εκ τούτου, πολλά από τα εστιατόρια της πόλης είναι φιλικά προς τα σκυλιά, με τα Taller de Tapas και La Taberna del Cobre να προσφέρουν νερό και κάπου άνετα για να χαλαρώσουν ενώ απολαμβάνετε το γεύμα σας.

Υπάρχει μια καινούρια παραλία για σκύλους στην παραλία Levant, γεμάτη με ουρητήρια για σκύλους, σιντριβάνια και ντους για σκύλους, καθώς και αρκετές αμμώδεις περιοχές κοντά. Δοκιμάστε το Sant Pol de Mar, ή το Sant Pere Pescador στα βόρεια, το Port Ginesta και το Los Filipinos στα νότια.

Ψάχνετε για αναμνηστικό για τη διαμονή σας; Πηγαίνετε στα Barcelona Dogs στην καρδιά της πόλης για αναμνηστικά με θέμα σκύλους.

Πράγα, Τσεχία

Τα τελευταία χρόνια, η τσεχική πρωτεύουσα της Πράγας έχει κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια να γίνει πιο φιλική προς τα κατοικίδια ζώα. Τα σκυλιά είναι ευπρόσδεκτα στα περισσότερα εστιατόρια, με πολλούς ιδιοκτήτες να παρέχουν στον σκύλο σας ένα μικρό γεύμα επίσης.

Υπάρχουν πολλά πάρκα για να εξερευνήσετε επίσης, με το Letna Park να είναι το πιο δημοφιλές, κυρίως επειδή υπάρχουν πολλοί κήποι μπύρας για να δοκιμάσετε ενώ ο σκύλος σας τρέχει τριγύρω.

Υπάρχουν όμως κανόνες. Τα σκυλιά είναι ευπρόσδεκτα να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά μόνο εάν είναι φοράνε φίμωτρο. Η εύρεση ενός ξενοδοχείου φιλικού προς τους σκύλους στο κέντρο είναι επίσης δύσκολη, αν και το Pod Vezi είναι κατάλληλο για τετράποδους συντρόφους.

Η Πράγα φιλοξενεί έναν από τους μοναδικούς κινηματογραφικούς της ηπείρου, το The Aero. Επιπλέον, διοργανώνουν ένα ετήσιο φεστιβάλ ταινιών για σκύλους: το Aero Pes Fest.

Βιέννη, Αυστρία

Εκλεπτυσμένη και γοητευτική, η Βιέννη είναι μία από τις πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης για σκύλους. Είναι ευπρόσδεκτοι σε εστιατόρια και καφετέριες και είναι ελεύθεροι να παίζουν στα όμορφα, περιποιημένα πάρκα.

Οι Βιεννέζοι θα περιμένουν, ωστόσο, ο σκύλος σας να συμπεριφέρεται σωστά και να είναι περιποιημένος. Τα βιεννέζικα σκυλιά είναι από τα πιο καλοντυμένα στον κόσμο και στο Katz & Hund, έχουν τον δικό τους σχεδιαστή μόδας και μπουτίκ ρούχων που φοριούνται από σκύλους.

Οι επιλογές διαμονής είναι περισσότερες, με το πεντακάθαρο Ritz-Carlton Vienna να δέχεται χαρούμενους επισκέπτες.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί. Ο σκύλος σας πρέπει να έχει ένα μικροτσίπ, να είναι εμβολιασμένος, να έχει κάνει ένα τεστ για τη λύσσα και ένα τρέχον πιστοποιητικό υγείας για να εισέλθει στην Αυστρία.

Πηγή: traverlestate.gr