Καλοκαίρι 2021: Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας

Το ενδιαφέρον για κρουαζιέρες ανθεί καθώς τα πλοία επιστρέφουν στη λειτουργία τους και νέα δεδομένα από την αγορά κρουαζιέρας στο διαδίκτυο CruiseCompete δείχνουν ότι οι καταναλωτές ζητούν προσφορές και κάνουν κράτηση για προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Καλοκαίρι 2021: Οι 10 τάσεις στους προορισμούς κρουαζιέρας

Ρίξτε μια ματιά στους κορυφαίους 10 προορισμούς κρουαζιέρας από αυτό το καλοκαίρι.

10. Τα νησιά της Χαβάης

Τα νησιά της Χαβάης, συμπεριλαμβανομένων λιμανιών όπως το Oahu, το Maui, το Hilo, το Kona και το Kauai, εξακολουθούν να έχουν μεγάλη ζήτηση το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η πολιτεία Aloha ολοκληρώνει τους κορυφαίους 10 δημοφιλείς προορισμούς κρουαζιέρας αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα στοιχεία του CruiseCompete.

9. Ταϊτή και Νότιος Ειρηνικός

Η Ταϊτή και τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού αναφέρονται ανάμεσα στους πρόθυμους επιβάτες κρουαζιέρας. Η έκθεση του Αυγούστου 2021 της CruiseCompete διαπίστωσε ότι η πρωτεύουσα της Γαλλικής Πολυνησίας, Papeete είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές λιμάνι αναχωρήσεων κρουαζιέρας μεταξύ πολυτελών επιβατών κρουαζιέρας, ενώ το Μπόρα Μπόρα είναι το πιο απαιτητικό λιμάνι κρουαζιέρας που επισκέπτεται από υψηλού επιπέδου καταναλωτές.

8. Ανταρκτική

Οι αναζητητές περιπέτειας θέλουν επίσης να κάνουν κρουαζιέρα μιας και η Ανταρκτική προσφέρει μια πολύ διαφορετική εμπειρία σε σύγκριση με τους πιο παραδοσιακούς προορισμούς κρουαζιέρας, δεν υπάρχει αμφιβολία για τα εκπληκτικά τοπία της, την αξιοσημείωτη άγρια ζωή και τις τεράστιες ευκαιρίες για τολμηρές εμπειρίες.

7. Βόρεια Αμερική

Η Βόρεια Αμερική είναι η δεύτερη πιο περιζήτητη περιοχή κρουαζιέρας μεταξύ των επιβατών luxury κρουαζιέρας, σύμφωνα με το CruiseCompete. Τα λιμάνια των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του Fort Lauderdale, του Μαϊάμι και του Port Canaveral στη Φλόριντα, κυριαρχούν στα κορυφαία λιμάνια αναχώρησης για premium κρουαζιερόπλοια.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πιο δημοφιλής χώρα για επίσκεψη για κρουαζιέρα σε ποταμούς και η τρίτη πιο περιζήτητη για premium επισκέπτες, μετά από τις Μπαχάμες και το Μεξικό.

6. Κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο

Οι ταξιδιώτες δείχνουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για μεγαλύτερα ταξίδια που καλύπτουν πληθώρα προορισμών σε παγκόσμιες κρουαζιέρες. Εξάλλου, το ταξίδι διαρκείας 132 νυκτών της Regent Seven Seas Cruises 2024 World Cruise που διασχίζει την Κεντρική Αμερική, τις Δυτικές Ακτές των ΗΠΑ και τη Χαβάη, τα νησιά του Ειρηνικού Ειρηνικού, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδική υποήπειρο, τη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και τις Βερμούδες έσπασε ένα ρεκόρ κρατήσεων τον περασμένο μήνα.

5. Αλάσκα

Το The Last Frontier ήταν το κορυφαίο στο μυαλό πολλών ταξιδιωτών εν μέσω της πανδημίας και αποδεικνύεται ότι οι επιβάτες κρουαζιέρας επιθυμούν επίσης να επισκεφθούν την 49η πολιτεία. Τα λιμάνια της Αλάσκας, όπως το Juneau και το Ketchikan, είναι από τα πιο απαιτητικά μεταξύ των premium κρουαζιερόπλοιων από τον Αύγουστο του 2021 και το Seattle είναι το τέταρτο πιο δημοφιλές λιμάνι αναχωρήσεων κρουαζιέρας καθώς το καλοκαίρι τελειώνει.

4. Ισλανδία

Η Ισλανδία ήταν ένας μοντέρνος προορισμός τα τελευταία χρόνια και ως νησιωτική χώρα, είναι κατάλληλη για να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία κρουαζιέρας. Φυσικά θαύματα που προκαλούν δέος, από αναζωογονητικές ιαματικές πηγές μέχρι φιόρδ, καθώς και η πλούσια ιστορία των Βίκινγκ, ο πολιτισμός και φιλικοί ντόπιοι είναι μερικά από τα σημαντικότερα σημεία που περιμένουν τους ταξιδιώτες της κρουαζιέρας.

3. Υπερ-Ωκεανία

Παρόλο που δεν είναι προορισμός καθεαυτός, συχνά οι επιβάτες κρουαζιέρας ενθουσιάζονται περισσότερο από το ταξίδι παρά από τον προορισμό. Τα υπερωκεάνια ιστιοφόρα είναι σε λειτουργία αυτό το καλοκαίρι, με πολλούς ταξιδιώτες να δείχνουν ενδιαφέρον για τη μάχη των ηπείρων και ακολουθούν τα βήματα των διάσημων εξερευνητών των περασμένων αιώνων.

2. Ευρώπη και Μεσόγειος

Η Ευρώπη, και συγκεκριμένα η Μεσόγειος, εξακολουθεί να είναι δημοφιλής στους επιβάτες κρουαζιέρας. Σύμφωνα με την έκθεση του Αυγούστου 2021 CruiseTrends, η Ευρώπη είναι η πιο δημοφιλής περιοχή τόσο για κρουαζιέρες πολυτελείας όσο και για κρουαζιέρες σε ποταμούς. Εν τω μεταξύ, η Μεσόγειος είναι η δεύτερη πιο περιζήτητη περιοχή μεταξύ των πολυτελών επισκεπτών και η τρίτη πιο δημοφιλής στην κατηγορία των ποταμών.

1. Καραϊβική

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, η κρουαζιέρα στην Καραϊβική συνεχίζει να είναι η πιο πολυπόθητη. Η Καραϊβική είναι η περιοχή με τα περισσότερα αιτήματα για επιβάτες κρουαζιέρας premium από τον Αύγουστο του 2021 και η τρίτη μεγαλύτερη σε ταξιδιώτες πολυτελείας. Το Cozumel, το Νασσάου και ο ιδιωτικός νησιωτικός προορισμός της Royal Caribbean International Perfect Day στο CocoCay είναι τα πιο δημοφιλή λιμάνια κρουαζιέρας στην κατηγορία premium.

Πηγή: travelestate.gr