Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης, σύμφωνα με το Tripadvisor

Ελληνικές είναι οι τέσσερις από τις 25 καλύτερες παραλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα Travelers’ Choice Best of the Best Awards του Tripadvisor για το 2021.

Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης, σύμφωνα με το Tripadvisor
Photo credits: Unsplash

Κάθε χρόνο, το Tripadvisor συγκεντρώνει όλες τις κριτικές και τις βαθμολογίες που μοιράζονται οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και τις χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει λίστες με τις καλύτερες επιλογές ξενοδοχείων, προορισμών, εστιατορίων, αεροπορικών εταιρειών κ.α.

Η παραλία της λιμνοθάλασσας του Μπάλου και το Ελαφονήσι στην Κρήτη βρέθηκαν αρκετά ψηλά στη φετινή λίστα με τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη, καταλαμβάνοντας την 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Αρκετά ψηλά βρέθηκαν και οι παραλίες Κλέφτικο και Σαρακήνικο στη Μήλο, καταλαμβάνοντας την 9η και 13η θέση αντίστοιχα.

Δίπλα σε κάθε παραλία η Tripadsvisor παραθέτει κάποια αντιπροσωπευτικά σχόλια των χρηστών της. Ακολουθούν οι τέσσερις ελληνικές παραλίες που διακρίθηκαν.

6. Λιμνοθάλασσα Μπάλου

mpalos.jpg
Photo Credits: Shutterstock

Ο Μπάλος είναι λιμνοθάλασσα η οποία βρίσκεται στη χερσόνησο της Γραμβούσας, στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης. Χαρακτηρίζεται από αβαθή νερά και λευκή άμμο, η οποία κατά σημεία είναι ροζ λόγω των θρυμματισμένων οστράκων και κοραλλιών.

«Μοιάζει σαν ένας άλλος πλανήτης. Ένα συναρπαστικό μέρος με μια λιμνοθάλασσα στη μία πλευρά και μια παραλία στην άλλη».

7. Ελαφονήσι

elafonisi.jpg
Photo Credits: Shutterstock

Το Ελαφονήσι βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, 76 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων. Πρόκειται για μια στενόμακρη χερσόνησο, η οποία «σπάει» στην αρχή της δίνοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό νησάκι.

Η ροζ αμμουδιά, τα καταγάλανα νερά και το μαγευτικό φυσικό τοπίο κάνουν την παραλία μία από της δημοφιλέστερες επιλογές για τους επισκέπτες της Κρήτης.

«Το Ελαφονήσι είναι σαν παράδεισος επί Γης με ροζ κοραλλιογενή άμμο και ζεστά κρυστάλλινα νερά».

9. Κλέφτικο

kleftiko-milos.jpg
Photo Credits: Shutterstock

Το Κλέφτικο ή «θαλασσινά Μετέωρα» της Ελλάδας βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Μήλου. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα εντυπωσιακών ηφαιστειογενών γκριζόλευκων βράχων μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου.

Το Κλέφτικο είναι προσβάσιμο μόνο μέσω θαλάσσης ενώ δεν υπάρχει οργανωμένη παραλία. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η ομορφιά του φυσικού τοπίου έχει μείνει αναλλοίωτη με το πέρασμα των χρόνων.

«Όμορφα χρώματα νερών και σπηλαίων, σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείτε σε μια ημερήσια εκδρομή με βάρκα για να μάθετε επίσης την ιστορία του μέρους και των πειρατών. Πολύ ενδιαφέρον».

13. Σαρακήνικο

sarakiniko-milos.jpg
Photo Credits: Shutterstock

Το Σαρακήνικο είναι ένα υπέροχο σημείο της Μήλου που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο λόγω των ηφαιστειογενών βράχων λευκού χρώματος και της απουσίας βλάστησης. Υπάρχει μια μικρή παραλία για τους λάτρεις της αμμουδιάς – και φυσικά καταγάλανα παρθένα νερά.

«Έχετε τη θάλασσα και στις δύο πλευρές, γεγονός που το καθιστά μοναδικό. Η θέα είναι καταπληκτική. Το νερό είναι πεντακάθαρο».

Για τα φετινά βραβεία του το Tripadvisor έλαβε υπόψη και τον όγκο των «αποθηκεύσεων» για παραλίες, αντικατοπτρίζοντας τη θέση στην οποία βρέθηκαν πολλοί χρήστες του για μεγάλο μέρος του 2020: «απεγνωσμένοι» να ταξιδέψουν και πάλι και να βρεθούν σε μαγευτικές παραλίες.

«Ναι – και εμείς ευχόμαστε να ήμασταν εκεί. Λευκή άμμος και τραχιές ακτογραμμές – αυτές είναι οι παραλίες που ονειρεύονται οι ταξιδιώτες όλο το χρόνο», αναφέρει η εταιρεία στη δημοσίευση με τις καλύτερες παραλίες για το 2021.

«Το τελευταίο σας ταξίδι σε κάποια παραλία πιθανότατα μοιάζει σαν πριν μια αιωνιότητα, αλλά με τα προγράμματα εμβολιασμών να ξεκινούν σε όλο τον κόσμο, μια ασφαλής απόδραση στην παραλία ίσως είναι εφικτή σύντομα», ανέφερε η αντιπρόεδρος του TripAdvisor Κριστίν Μαγκουάιρ.

Καλύτερη ευρωπαϊκή παραλία για το 2021 αναδείχθηκε η Spiaggia dei Conigli, στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Playa de Cofete στη Φουερτεβεντούρα της Ισπανίας και στην τρίτη η Praia da Falésia στην Πορτογαλία. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν οι παραλίες La Concha και Bournemouth Beach σε Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.

Ολόκληρη η λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη:

  1. Spiaggia dei Conigli, Ιταλία
  2. Playa de Cofete, Ισπανία
  3. Praia da Falésia, Πορτογαλία
  4. La Concha, Ισπανία
  5. Bournemouth Beach, Ηνωμένο Βασίλειο
  6. Λιμνοθάλασσα Μπάλου
  7. Ελαφονήσι
  8. Plage de Santa Giulia, Γαλλία
  9. Κλέφτικο
  10. Porthminster Beach, Ηνωμένο Βασίλειο
  11. Diamond Beach, Ισλανδία
  12. Playa de Ses Illetes, Ισπανία
  13. Σαρακήνικο
  14. Reynisfjara Beach, Ισλανδία
  15. Sotavento Beach, Ισπανία
  16. Perranporth Beach, Ηνωμένο Βασίλειο
  17. Πρωταράς, Κύπρος
  18. Filey Beach, Ηνωμένο Βασίλειο
  19. Plage du Sillon, Γαλλία
  20. Spiaggia di Sansone, Ιταλία
  21. Παραλία Νησί, Κύπρος
  22. Kleopatra Beach, Τουρκία
  23. Tropea Beach, Ιταλία
  24. Plage de Palombaggia, Γαλλία
  25. Spiaggia La Cinta, Ιταλία

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις παραλίες εδώ

Πηγή: travelestate.gr