Ποιες εμπειρίες δεν πρέπει να χάσετε στην Κρήτη

Αν θέλετε να επισκεφτείτε έναν προορισμό όπου το στοιχείο της αρχαίας Ελλάδας είναι έκδηλο πρέπει σίγουρα να βάλετε την Κρήτη στη λίστα σας.

 Ποιες εμπειρίες δεν πρέπει να χάσετε στην Κρήτη

Η Κρήτη ήταν και θα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, λόγω της ιστορίας, της ομορφιάς και των φιλόξενων ανθρώπων της, για αυτό δέχεται πολλούς επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έτσι, αν θέλετε να επισκεφτείτε έναν προορισμό όπου το στοιχείο της αρχαίας Ελλάδας είναι έκδηλο και έχει αποτελέσει αντικείμενο έμπνευσης για πολλές ταινίες και αρκετά δημοφιλή παιχνίδια σε online καζίνο, πρέπει σίγουρα να βάλετε την Κρήτη στη λίστα σας. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες από τις εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε κατά την επίσκεψή σας στο όμορφο αυτό νησί της Ελλάδας.

1. Διάσημες παραλίες

Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την Κρήτη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε ορισμένες από τις διάσημες παραλίες της. Ξεκινώντας από τα Χανιά, μη χάσετε τον Μπάλο και το Ελαφονήσι με τα ιδιαίτερα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και το ξακουστό φοινικόδασος του Βάι στην Σητεία. Πρόκειται να μοναδικούς προορισμούς που θα σας μείνουν αξέχαστοι. Οι περισσότερες από αυτές τις παραλίες είναι αμμώδεις και οργανωμένες, συνεπώς είναι κατάλληλες για όλη την οικογένεια.

2. Τοπική κουζίνα

Ένα από τα πράγματα που θα σας μαγέψουν στην Κρήτη είναι σίγουρα το φαγητό. Υπάρχουν πολλές παραδοσιακές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε όπως ο παραδοσιακός ντάκος, το πιλάφι που σερβίρεται παραδοσιακά στους γάμους, αλλά και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Να θυμάστε ότι μετά από κάθε γεύμα σε μια ταβέρνα, είναι πολύ συνηθισμένο να κερνούν ρακή, το τοπικό αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από σταφύλια και θεωρείται χωνευτικό. Είναι επίσης ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους.

3. Νυχτερινή διασκέδαση

Όπως κάθε νησί, έτσι και η Κρήτη έχει έντονη νυχτερινή ζωή, αν αυτό είναι κάτι που σας ενδιαφέρει να ζήσετε. Τα πιο γνωστά και πιο πολυσύχναστα μαγαζιά βρίσκονται στην παραλιακή περιοχή κάθε νομού, αν και τα Χανιά και το Ρέθυμνο έχουν τα πρωτεία σε αυτόν τον τομέα. Ακόμη, αξίζει να παρευρεθείτε σε έναν παραδοσιακό γάμο για να δείτε όλα τα έθιμα που ακολουθούν οι ντόπιοι, τα οποία πραγματικά διαφέρουν από αυτά που θα συναντήσετε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τέλος, ας μην ξεχάσουμε τα τοπικά πανηγύρια στα οποία θα βρείτε καλό φαγητό, τοπική μουσική και πολλή διασκέδαση.

4. Περιηγηθείτε στους αρχαιολογικούς χώρους

Όταν ακούμε για αρχαιολογικούς χώρους, το μυαλό μας συχνά πάει στα μουσεία. Όμως, στην Κρήτη, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά κτίσματα και απομεινάρια άλλων εποχών σε κάθε γωνιά του νησιού. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο λιμάνι του Ηρακλείου και να θαυμάσετε τα βενετσιάνικα τείχη που καταλήγουν στο φρούριο του Κούλε. Ακόμη, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου θα δείτε τα γνωστά Λιοντάρια που ακόμα αναβλύζουν νερό και είναι ένα από τα σημεία συνάντησης για τους ντόπιους.

5. Ελάτε σε επαφή με τη φύση

Αν σας αρέσουν οι εξορμήσεις στη φύση, τότε η Κρήτη δε θα σας απογοητεύσει. Διαθέτει πολλά φαράγγια, μικρά δάση και όμορφες παραλίες για να επισκεφτείτε. Ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα είναι το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά όπου μπορείτε να δείτε σπάνια ενδημικά ζώα όπως τα αγριοκάτσικα (Κρι-Κρι), σπάνια πουλιά αλλά και τα τοπικά βότανα.