Στον... Νιαγάρα της Αττικής

Τι θα λέγατε για μια εξόρμηση στον... Νιαγάρα της Αττικής; Έχει και το Λεκανοπέδιο και μάλιστα απέχει 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι ένα από τα κοινά μυστικά των κατοίκων της Πεντέλης.

Στον... Νιαγάρα της Αττικής

Το… προαιώνιο δίλημμα: βουνό ή θάλασσα; Το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι να ακολουθήσατε τον δεύτερο δρόμο δεδομένου ότι άνοιξαν χθες και οι οργανωμένες πλαζ, αλλά επειδή το νερό είναι ακόμη (για την πλειονότητα τουλάχιστον των λουομένων) κρύο και ίσως κάποιοι έχετε κάποια ανασφάλεια σχετικά με τα κιλά που ενδεχομένως πήρατε από τον οβελία, τα τσουρέκια και τα κόκκινα και σοκολατένια αβγά που καταναλώσατε, η δική μας πρόταση είναι να μην ακολουθήσετε το «ρεύμα» και τον ενδεχόμενο συνωστισμό...

Το καλοκαίρι, άλλωστε, είναι μπροστά και οι εμβολιασμοί επίσης, που θα επιτρέψουν ασφαλέστερα μεγαλύτερο συγχρωτισμό. Ως τότε τι θα λέγατε για μια εξόρμηση στον... Νιαγάρα της Αττικής; Γιατί, για όσους δεν το ξέρατε, δεν έχει μόνο η Έδεσσα σε αυτήν τη χώρα καταρράκτη!

Έχει και το Λεκανοπέδιο και μάλιστα απέχει 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι ένα από τα κοινά μυστικά των κατοίκων της Πεντέλης. Ιδανικό για ημερήσια εκδρομή. Είναι γνωστός ως καταρράκτης Βαλανάρης επειδή κάποτε στην περιοχή υπήρχαν δάση με βελανιδιές. Ο καταρράκτης βρίσκεται στην περιοχή Ντράφι-Καλλιθέα και στο ύψος φτάνει τα έξι μέτρα. Μερικές φορές, μάλιστα, γίνεται και... διπλός.

Όταν τα νερά είναι λιγότερα, δημιουργούνται δύο μικροί κρουνοί που χύνονται ορμητικά στη λιμνούλα που σχηματίζουν. Λίμνη που αποτελεί πόλο έλξης άγριων ζώων. Οι κάτοικοι της περιοχή πηγαίνουν εκεί για πικνίκ αλλά και για μπάνιο. Η θέα είναι... ινσταγκραμική, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για (αυτο)κίνηση σε χωματόδρομο αλλά και να περπατήσετε για ελάχιστα λεπτά σε ένα μονοπάτι, ώστε να φτάσετε στον ειδυλλιακό προορισμό σας. Ένα με τη φύση, λοιπόν, ξανά...