Αυξημένη χρήση του κινητού δημιουργεί «κέρατα»

Ερευνητές στην Αυστραλία ανακάλυψαν πως η αυξημένη χρήση κινητού δημιουργεί μικρές κερατομορφές προεκτάσεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Αυξημένη χρήση του κινητού δημιουργεί «κέρατα»

Δύο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ακτής του Ηλίου στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας ανακάλυψαν πως οι κερατόμορφες οσφυϊκές οσμές που παρατηρούνται ολοένα και περισσότερο στους νέους προκαλούνται από την πρόσθια κλίση του κεφαλιού, η οποία μετατοπίζει το βάρος από τη σπονδυλική στήλη στους μυς που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κρανίου.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως τα smartphones και οποιαδήποτε άλλη φορητή συσκευή είναι οι πιο πιθανοί υπαίτιοι για την οστική αλλαγή που παρατηρείται, καθώς απαιτούν από τους χρήστες να κάμψουν τα κεφάλια τους προς τα εμπρός για να επικεντρωθούν στις μικροσκοπικές οθόνες.

Ο Ντέιβιντ Σάχαρ, ένας από τους δύο ερευνητές αναφέρει: «Ένα πολύ επιτακτικό ερώτημα που προκύπτει από την έρευνά μας είναι ποια θα είναι η εξέλιξη του φαινομένου για τους νέους που συμμετείχαν στη μελέτη, δεδομένου ότι η ανάπτυξη των κερατόμορφων προεκτάσεων είναι εμφανής σε ένα τόσο πρώιμο στάδιο της ζωής τους».