Huawei: Τέλος στη συνεργασία με την Leica;

Η συνεργασία της Huawei με την Leica  πιθανότατα έφτασε στο τέλος της, αφού το μεταξύ τους συμβόλαιο έχει εκπνεύσει και δύσκολα θα ανανεωθεί.

Huawei: Τέλος στη συνεργασία με την Leica;

Επρόκειτο για μια συνεργασία που εγγυόταν την καλή λειτουργία της κάμερας στα Huawei, η οποία όμως φαίνεται ότι έφτασε στο τέλος. Το συμβόλαιο μεταξύ Huawei και Leica εξέπνευσε και δύσκολα να ανανεωθεί.

Η μεταξύ τους συνεργασία είχε ξεκινήσει από την εποχή του Huawei P9 και συνεχιζόταν σε όλες τις ναυαρχίδες της Huawei. Το Huawei P50 αναμένεται να είναι το τελευταίο smartphone της κινεζικής εταιρίας που θα φέρει κάμερα Leica.

Ωστόσο, η Leica κάθε άλλο παρά θα εγκαταλείψει τον χώρο των smartphones, καθώς η Xiaomi πιθανότατα θα επιδιώξει να συνεργαστούν σε κάποιο από τα επόμενα πρότζεκτ της, όπως στο Mi Mix 4. Εκτός της Xiaomi και άλλοι κατασκευαστές, όπως η Sharp και η Gionee έχουν εκφράσει ήδη το ενδιαφέρον τους αν συνεργαστούν μαζί της.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι η συνεργασία με την Leica αποτελεί πολλά περισσότερα από μία υπογραφή, αφού περιλαμβάνει και παροχή τεχνογνωσίας για καλύτερα οπτικά αποτελέσματα από τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων.