Οι Iron Maiden κάνουν μήνυση σε εταιρία βιντεοπαιχνιδιών

Αιτία το όνομα και το logo του παιχνιδιού «ION Maiden».

Οι Iron Maiden κάνουν μήνυση σε εταιρία βιντεοπαιχνιδιών

Το θρυλικό συγκρότημα θεωρεί ότι η εταιρία 3D Realms προσπαθεί να πλουτίσει εις βάρος τους και περνούν στην αντεπίθεση.

Ο λόγος για το «ION Maiden», ένα first person shooter βιντεοπαιχνίδι, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 ως follow up του γνωστού παιχνιδιού «Bombshell».

Πέρα από την εμφανή επιρροή του τίτλου, οι Iron Maiden επισημαίνουν πως και το logo του παιχνιδιού ταυτόσημο με το δικό τους. Δείτε και μόνοι σας.

Του ροκ συγκροτήματος:

Του videogame:

Εκτός από το λογότυπο και τον τίτλο, οι Iron Maiden υποστηρίζουν πως ακόμα και το όνομα του πρωταγωνιστή του παιχνιδιού δράσης «Shelley Harrison» παραπέμπει στο όνομα του μπασίστα τους «Steve Harris».

Στην καταγγελία τους το διαχρονικό συγκρότημα ζητά 2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, να απαγορευθεί η χρήση ή η καταχώρηση του υπάρχοντος εμπορικού σήματος αλλά και την κατάργηση του domain ionmaiden.com ή την μεταβίβασή του τίτλου ιδιοκτησίας του.

Σε υπεράσπισή της η εταιρία υποστήριξε πως το όνομα και το σήμα υπήρχαν εξ αρχής στο «Bombshell» που κυκλοφόρησε το 2016 και πως πηγή έμπνευσης ήταν το βασικό όπλο που χρησιμοποιούσε η «Shelley» σε αυτήν την έκδοση. Ακόμη είπαν πως θα αναθεωρήσουν τις επιλογές τους μόλις κατατεθεί επίσημα η μήνυση. Σχόλιο τους στο twitter αναφέρει πως εργάζονται με μεγάλη επιμέλεια πάνω στο παιχνίδι έτσι ώστε να δώσουν στους παίκτες την καλύτερη δυνατή εμπειρία.