Η FIFA παρουσιάζει το νέο eNations Cup!

H FIFA ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την εναρκτήρια διοργάνωση του FIFA eNations Κυπέλλου στις 13 και 14 Απριλίου, ένα τουρνουά στο δρόμο για το FIFA eWorld Cup 2019.

Η FIFA παρουσιάζει το νέο eNations Cup!

Το πρώτο FIFA eNations Cup θα είναι ένα γεγονός, όπου μπορεί να συμμετέχει κάποιος με πρόσκληση, και όπου οι εθνικές ομάδες, αποτελούμενες από δύο παίκτες, θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Όπως είναι γνωστό τα των eSports, σημειώνουν αλματώδη αύξηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έκθεση της NewZoo 2019 Global Esports Market Report, που αναλύει την εξέλιξη των eSports, εκτιμά ότι για πρώτη φορά θα σπάσουν το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων στα έσοδα. Τα eSports, επίσης γνωστά ως ηλεκτρονικά αθλήματα είναι μια μορφή ανταγωνισμού που χρησιμοποιεί τα βιντεοπαιχνίδια.

Στο FIFA eNations Κυπέλλου θα είναι 16 εκπρόσωποι, όλων των εθνικών συνομοσπονδιών της FIFA CONCACAF, CONMEBOL, AFC, OFC, AFC και η UEFA. Τα ίδια τα έθνη μπορούν να διοργανώσουν εσωτερικά τουρνουά για να καθορίσουν ποιοι δύο παίκτες θα σχηματίσουν την εθνική ομάδα.

Για το τουρνουά θα υπάρχουν πλούσια βραβεία, εκτός από τους 1.500 βαθμούς Παγκόσμια σειρά.

«Η συμμετοχή των οργανώσεων μελών μας με ένα τουρνουά αφιερωμένο στις εθνικές ομάδες, είναι ένα άλλο σημαντικό και συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός για τη FIFA και την ανάπτυξη του 'eFootball σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο Λουίς Βισέντε, διευθύνων σύμβουλος καινοτομίας και ψηφιακής μετατροπής της FIFA.