«Until Dawn»: Γίνεται ταινία! (vid)

To cult διαμαντάκι video game «Until Dawn» θα γίνει ταινία

«Until Dawn»: Γίνεται ταινία! (vid)

Ένα από τα πιο αναπάντεχα πετυχημένα video games του 2015 ήταν το «Until Dawn» της Supermassive Games και της Sony Computer Entertainment. Ενα interactive παιχνίδι τρόμου οπού οι παίχτες έπαιρναν τον έλεγχο οκτώ νεαρών ενηλίκων που πρέπει να επιβιώσουν στο βουνό Blackwood όταν η ζωή τους απειλείται από έναν μυστηριώδη δολοφόνο. Το παιχνίδι διαθέτει ένα σύστημα butterfly effect στο οποίο οι παίκτες πρέπει να κάνουν επιλογές που μπορεί να αλλάξουν την ιστορία. Oλοι οι χαρακτήρες μπορούν να επιβιώσουν ή να πεθάνουν, ανάλογα με τις επιλογές που θα γίνου καθώς εξερευνούν το περιβάλλον από την οπτική του τρίτου προσώπου, βρίσκοντας στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν στην επίλυση του μυστηρίου.

Το παιχνίδι, γεμάτο από επιρροές από slasher ταινίες, αποτέλεσε τεράστια επιτυχία, κυρίως όταν παίζονταν με μεγάλη παρέα σε σπίτια, καθώς κάθε παίχτης μπορούσε να παίξει από έναν από τους οχτώ χαρακτήρες του παιχνιδιού, προσπαθώντας να τον κρατήσει ζωντανό μέχρι το τέλος του, κερδίζοντάς του επάξια τον τίτλο του cult classic. Μάλιστα στο παιχνίδι πρωταγωνιστούσαν και γνωστά ονόματα όπως ο, πλέον Οσκαρούχος, Ράμι Μάλεκ, η Χείντεν Πανιτιέρ και ο Μπρεντ Ντάλτον.

Το παιχνίδι ετοιμάζεται για την κινηματογραφική του μεταφορά σε σενάριο του Γκάρι Ντάουμπερμαν, ο οποίος είχε γράψει το σενάριο και ταινιών όπως «Annabelle», «Η Καλόγρια» και την πρόσφατη ταινία με τους βρικόλακες «Η Πρόσκληση», και σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ του «Shazam!». Την παραγωγή έχει αναλάβει η Sony, μέσω της Screen Gems, και η PlayStation Productions.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πόσο πιστό θα είναι με το παιχνίδι αλλά η Screen Gems την περιγράφει ως μια ακατάλληλη (R-rated) ταινία και ένα γράμμα αγάπης στις ταινίες τρόμου με ένα λαμπερό καστ, χωρίς να αναφέρεται για το αν οι ηθοποιοί από το παιχνίδι θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην ταινία.

Πάντως οι τελευταίες παραγωγές από το PlayStation Productions, όπως τα «The Last of Us», «Gran Turismo» και «Twisted Metal», έχουν γίνει επιτυχίες τόσο στη μικρή όσο και στη μεγάλη οθόνη. Αναμένουμε περισσότερα σύντομα.

Πηγή: flix.gr