Τι συμβαίνει με το PS5 remake του Star Wars: Knights of the Old Republic;

Δυσάρεστοι οιωνοί για την τύχη του

Τι συμβαίνει με το PS5 remake του Star Wars: Knights of the Old Republic;

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν βγει δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ανάπτυξη του remake του Star Wars: Knights of the Old Republic περνάει μια "κόλαση", παρά τον αρχικό πάταγο που είχε κάνει η ανακοίνωσή του για το PlayStation 5 στο ειδικό PS Showcase τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τώρα αρκετά μέλη της Star Wars κοινότητας σε Reddit και X (Πρώην Twitter) παρατήρησαν μια παράξενη δραστηριότητα αναφορικά με το remake του KOTOR, η οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση καλός οιωνός για τις τύχες του. Φαίνεται πως η Sony διέγραψε τα tweets που είχε κάνει αναφορικά με τον τίτλο και έκρυψε, κάνοντας ιδιωτικό, το reveal teaser από το επίσημο κανάλι του PlayStation.

Ο @Crusader3456 ανήρτησε ένα thread από tweets που αποδεικνύει την προσπάθεια της Sony να διαγράψει κάθε ίχνος του KOTOR remake για το PS5, όπως και στο αντίστοιχο post του τίτλου στο PS Blog το trailer είναι κενό. Ωστόσο, ένα tweet κατάφερε να γλιτώσει το οποίο αναφέρει τα highlights εκείνου του PS Showcase με αναφορά στο Knights of the Old Republic remake.

Τι συμβαίνει όμως με το project; Δύο είναι τα τινά, το ένα να αποτελεί κάποια παράξενη κίνηση από το social media τμήμα της Sony που φαντάζει κάπως απίθανο. Το άλλο -και το πιο πιθανό- είναι να έχει ακυρωθεί το project ή η Sony να μην έχει πλέον καμία σχέση με το άλλοτε αποκλειστικό παιχνίδι του PS5. H Aspyr και η Saber Interactive που ανήκουν στην Embracer άλλωστε συνάντησαν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξή του, καθώς σε μια περίπτωση όπου ο τίτλος παρουσιάστηκε εσωτερικά, δεν πέρασε από την επιτροπή έχοντας ως αποτέλεσμα αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη του να απολυθούν. Έπειτα η ανάπτυξή του μετακόμισε στην Saber Interactive, η οποία ένιωσε τις περικοπές της μητρικής εταιρίας Embracer στο πετσί της.

Το μέλλον πάντως δείχνει συννεφιασμένο για ένα από τα πιο φιλόδοξα και πολυαναμενόμενα remakes των τελευταίων ετών.

Το Star Wars Knights of the Old Republic είχε ανακοινωθεί για τα PS5 και PC και αναμένουμε σε επίσημα νέα για την κατάστασή του.