YouTube Playables: Ξεκίνησαν οι δοκιμές για gaming

Ξεκίνησαν οι δοκιμές για gaming απευθείας από την υπηρεσία.

YouTube Playables: Ξεκίνησαν οι δοκιμές για gaming

Τον περασμένο Ιούνιο η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι η Google έχει ξεκινήσει εσωτερικά δοκιμές για την ενότητα Playables στο YouTube, η οποία δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να παίζει διάφορα games απευθείας από τη web ή τις mobile εκδόσεις της δημοφιλούς πλατφόρμας. Τώρα, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο επίσημα, καθώς η εταιρεία ξεκινά τις δημόσιες δοκιμές των Playables με περιορισμένο αριθμό χρηστών που βλέπουν τη σχετική ενότητα στην αρχική σελίδα του YouTube!

Πρόκειται για παιχνίδια που μπορείς να παίξεις απευθείας στο YouTube είτε στην desktop είτε στις mobile εκδόσεις της υπηρεσίας. Εάν έχεις επιλεγεί για τη δοκιμή θα δεις την ενότητα Playables στην αρχική σελίδα, ενώ μπορείς να παρακολουθείς το ιστορικό και τα αποθηκευμένα game στην ενότητα YouTube History.

Σε αυτήν την πρώτη φάση δοκιμών είναι διαθέσιμο το παιχνίδι Stack Bounce, αλλά μέχρι στιγμής η Google δεν έχει αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τα είδη των παιχνιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα των Playables, κάτι που μελλοντικά θα έχει μεγάλη σημασία εάν θέλει πραγματικά η εταιρεία να γίνει άμεσος ανταγωνιστής άλλων streaming υπηρεσιών. Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό αν θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες ή μόνο στους συνδρομητές του πακέτου YouTube Premium.

Είναι σαφής, πάντως, η πρόθεση της Google να επιχειρήσει μια νέα προσπάθεια στον χώρο του gaming μετά το φιάσκο της υπηρεσίας Stadia που έκλεισε οριστικά νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Πηγή: techgear.gr