H Sony ετοιμάζει νέο PlayStation!

«Στα σκαριά» βρίσκεται ο διάδοχος μίας από τις πιο επιτυχημένες κονσόλες της Sony.

H Sony ετοιμάζει νέο PlayStation!

O πρόεδρος της Sony επιβεβαίωσε ότι η εταιρία δουλεύει πάνω σε μια κονσόλα, η οποία θα διαδεχθεί το PlayStation 4.

Πολλές υποθέσεις έχουν διατυπωθεί μέχρι στιγμής για την κατεύθυνση που θα πάρει η Sony στο νέο της εγχείρημα, βάσει των δεδομένων που επικρατούν στην αγορά.

Για παράδειγμα, η θεαματική αύξηση της αγοράς παιχνιδιών για smartphone (αξίας περίπου 70 δισ. δολαρίων), αλλά και η αύξουσα δημοτικότητα του online streaming των παιχνιδιών, έδωσε τροφή σε φήμες ότι η Sony μπορεί να σχεδιάζει ένα tablet που θα μπορεί να συνδέεται σε πολλαπλές συσκευές.

Μια ακόμη σημαντική έλλειψη της Sony είναι τα eSports, τα οποία κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο κοινό. Ειδικοί πιστεύουν ότι η εταιρία θα διορθώσει αυτό το μειονέκτημα στην επόμενη κονσόλα της, κάνοντάς τη συμβατή με τις κορυφαίες εκδηλώσεις eSports.

Πάντως, επαγγελματίες της βιομηχανίας που γνωρίζουν τα σχέδια της Sony αναφέρουν ότι σχεδιαστικά η νέα κονσόλα δεν θα απομακρυνθεί πολύ από τα πρότυπα του PlayStation 4.

Άλλωστε, το PlayStation 4 αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά κονσόλες της Sony, αφού το 2013 που κυκλοφόρησε έχει πουλήσει 80 εκατομμύρια μονάδες.