Indiana Jones της Bethesda: Αποκλειστικά στο Xbox

Το Indiana Jones της Bethesda δεν θα έρθει στο PS5 – Θα είναι αποκλειστικό στο Xbox

Indiana Jones της Bethesda: Αποκλειστικά στο Xbox

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η Bethesda και πιο συγκεκριμένα η ομάδα ανάπτυξης MachineGames ετοιμάζει ένα AAA Indiana Jones παιχνίδι. Όπως έγινε γνωστό τώρα, ο τίτλος ήταν αρχικά να κυκλοφορήσει και στο PlayStation 5, αλλά λόγω της εξαγοράς της ZeniMax από την Microsoft, τα πλάνα άλλαξαν.

Ο Pete Hines της Bethesda αποκάλυψε σήμερα κατά τη διάρκεια της ακρόασης μεταξύ των Xbox/Activision και FTC (Federal Trade Commission), ότι η Disney είχε μια συμφωνία με την ZeniMax για ένα AAA Indiana Jones παιχνίδι που θα κυκλοφορούσε αρχικά σε πολλές πλατφόρμες. Ωστόσο, μετά την εξαγορά από την Microsoft, η συμφωνία αυτή άλλαξε και το Indiana Jones θα είναι τελικά αποκλειστικός τίτλος στο Xbox και στο PC.

Για την ιστορία, το Indiana Jones ανακοινώθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια και βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την MachineGames, η οποία έγινε ευρέως γνωστή από παιχνίδια όπως τα Wolfenstein: The New Order και Wolfenstein: The New Colossus. Η Bethesda και πιο συγκεκριμένα ο Todd Howard του Skyrim είναι και παραγωγός σε αυτόν τον τίτλο.

Μάλιστα, το Indiana Jones θα είναι διαθέσιμο και στο Xbox Game Pass από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.

Η Microsoft ξεκίνησε τον δικαστικό της αγώνα με το FTC για την εξαγορά της Activision για 69 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναμένονται κρίσιμες εξελίξεις για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, αφού ο αμερικανικός κολοσσός καλείται να υπερασπιστεί το deal απέναντι από το FTC που προσπαθεί να το μπλοκάρει.

Στο πλαίσιο αυτό, μιας και η ακρόαση σχετικά με την προσωρινή διαταγή έχει οριστεί για τις 22 και 23 Ιουνίου, στα φώτα της δημοσιότητας δόθηκαν διάφορα επίσημα έγγραφα.

Το Indiana Jones δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Πηγή: unboxholics.com