Σπάνιο PAL παιχνίδι του Sega Mega Drive πουλήθηκε για ένα εξωφρενικό ποσό!

Ένας συλλέκτης το έκανε δικό του για χιλιάδες ευρώ!

Σπάνιο PAL παιχνίδι του Sega Mega Drive πουλήθηκε για ένα εξωφρενικό ποσό!

Ένα πολύ σπάνιο παιχνίδι του Sega Mega Drive πουλήθηκε στο eBay σε μία εξωφρενική τιμή. Πρόκειται για την PAL έκδοση ενός τίτλου που είναι αρκετά δυσεύρετος στην αγορά της Ευρώπης, αν και στην Αμερική δεν είναι και τόσο σπάνιος.

Όπως αναφέρει το Fusion R Gamer, η PAL έκδοση του Lakers vs Celtics and the NBA Playoffs πουλήθηκε στο γνωστό κατάστημα για £7,870, σχεδόν για $10.000 δηλαδή ή αλλιώς €9,135. Έτσι, φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί Ευρωπαίοι συλλέκτες που το ήθελαν στην κατοχή της, αφού η δημοπρασία έληξε με 30 bids. Να σας πούμε κάπου εδώ, ότι το παιχνίδι μπορεί να το βρει κανείς στην Αμερική από 5 έως 20 δολάρια.

Γιατί είναι σπάνιο στα μέρη μας όμως; Σύμφωνα με το VGC, η PAL έκδοση του παιχνιδιού ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή και δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα στην Ευρώπη, ωστόσο, μερικά τεμάχια είχαν φύγει ήδη από τις αποθήκες της ΕΑ, με αποτέλεσμα κάποιοι να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ελάχιστα retail αντίτυπα.

Σύμφωνα με ένα άρθρο του Eurogamer από το 2017, η EA φαίνεται πως είχε προβλήματα με την άδεια του NBA στην ευρωπαϊκή αγορά εκείνη την εποχή και ακύρωσε την κυκλοφορία του τελευταία στιγμή.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστά 13 αντίτυπα της PAL έκδοσης, αν και το άρθρο του Eurogamer λέει ότι πουλήθηκαν τότε γύρο στα 192.

Το Lakers vs Celtics and the NBA Playoffs κυκλοφόρησε από την EA το 1989 σε MS-DOS PCs και το 1991 ήρθε και στην κονσόλα της Sega.

Πηγή: unboxholics.com