Ευρωπαϊκή Ένωση: «Ναι» στην εξαγορά της Activision από τη Microsoft αλλά με όρους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το ΟΚ για την εξαγορά της Activision από τη Microsoft αλλά υπό όρους

Ευρωπαϊκή Ένωση: «Ναι» στην εξαγορά της Activision από τη Microsoft αλλά με όρους

Οι φήμες αποδείχθηκαν αληθινές και η Ευρωπαϊκή Ένωση και επίσημα έδωσε το πράσινο φως για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft, έναντι 68.7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες μετά το ηχηρό όχι του Ηνωμένου Βασιλείου που δημιούργησε μεγάλους μπελάδες για τη Microsoft (έχει ασκήσει έφεση).

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαπίστωσε ότι η Microsoft "δεν θα είχε κανένα κίνητρο να αρνηθεί την κυκλοφορία των παιχνιδιών της Activision στη Sony" και ότι "ακόμη και αν η Microsoft αποφάσιζε να αποσύρει τα παιχνίδια της Activision από το PlayStation, αυτό δεν θα έβλαπτε σημαντικά τον ανταγωνισμό στην αγορά των κονσολών". Ωστόσο, όπως συνέβη και με την CMA του Ηνωμένου Βασιλείου, η EE διαπίστωσε ότι η εξαγορά θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό όσον αφορά τη διανομή παιχνιδιών μέσω cloud gaming υπηρεσιών.

Για την ιστορία, η εταιρία υπέγραψε διάφορες συμφωνίες με ανταγωνιστές της στο cloud streaming, συμπεριλαμβανομένης της Nvidia και της Boosteroid, για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό. Η Microsoft έχει επίσης συνάψει συμφωνία με τη Nintendo, για να φέρει το Call of Duty στις πλατφόρμες της, σε περίπτωση που η εξαγορά προχωρήσει. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά δεν ήταν αρκετά για την ΕΕ, η οποία ζήτησε από τη Microsoft να κάνει ένα βήμα πίσω και να παρέχει αυτόματα την άδεια για τα παιχνίδια της Activision Blizzard σε οποιοδήποτε cloud πάροχο ενδιαφέρεται.

Η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ για τις συγχωνεύσεις, την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard ("Activision") από τη Microsoft. Η έγκριση εξαρτάται από την πλήρη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις που προσφέρει η Microsoft. Οι δεσμεύσεις αντιμετωπίζουν πλήρως τις ανησυχίες για τον ανταγωνισμό που διαπίστωσε η Επιτροπή και αποτελούν σημαντική βελτίωση για το cloud gaming σε σύγκριση με την τρέχουσα κατάσταση.

Η σημερινή απόφαση προκύπτει μετά από ενδελεχή έρευνα σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Activision από τη Microsoft. Όπως πάντα, η Επιτροπή στήριξε την απόφασή της σε αδιάσειστα στοιχεία, καθώς και σε εκτεταμένες πληροφορίες και ανατροφοδότηση από ανταγωνιστές και πελάτες, μεταξύ άλλων από developers και publisher παιχνιδιών, καθώς και από cloud streaming πλατφόρμες στην ΕΕ.

Για την ιστορία, η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί από την Ιαπωνία, την Ουκρανία, τη Νότια Αφρική, τη Χιλή, τη Βραζιλία, τη Σαουδική Αραβία και τη Σερβία.

Πηγή: unboxholics.com