Star Wars Jedi: Survivor - Το δισκάκι θα έχει μέσα μέχρι την πρώτη αποστολή, μετά θα θέλει internet

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το τι συμβαίνει με τα retail αντίτυπα

Star Wars Jedi: Survivor - Το δισκάκι θα έχει μέσα μέχρι την πρώτη αποστολή, μετά θα θέλει internet

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του Star Wars Jedi: Survivor, το οποίο αναμένεται στις 28 Απριλίου για τα PlayStation 5, Xbox Series X |S και PC, αλλά το street date έχει σπάσει ήδη από μερικά καταστήματα του εξωτερικού. Αυτό σημαίνει πως στο internet υπάρχουν spoilers, επομένως καλό θα ήταν να είστε επιφυλακτικοί, ενώ συγχρόνως επιβεβαιώθηκε και μια ακόμη πληροφορία.

Συγκεκριμένα, είναι πλέον σίγουρο ότι ο δίσκος που περιλαμβάνεται στα φυσικά αντίτυπα δεν έχει εντός του όλο το παιχνίδι. Η ΕΑ δεν προέβη σε κάποια λύση με δύο Blu-ray για να καλύψει τα 140+ GB του τίτλου, όπως έχουμε δει στο παρελθόν με παιχνίδια όπως το Red Dead Redemption 2 και έτσι ακόμα και οι gamers που θα προτιμήσουν την retail έκδοση θα πρέπει να κατεβάσουν αρκετά GB από το διαδίκτυο.

Ειδικότερα, μέσα στους retail δίσκους υπάρχει μόνο η πρώτη αποστολή και το πρώτο boss fight. Μετά, το παιχνίδι ζητάει πρόσβαση στο διαδίκτυο για κατέβει το υπόλοιπο campaign. Αυτό σημαίνει πως ο τίτλος ξεκινάει κανονικά χωρίς internet, αλλά μέσα στο δίσκο υπάρχει μόνο το ξεκίνημα της εμπειρίας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια φωτογραφία από το μήνυμα που εμφανίζεται:

Φυσικά, η κίνηση αυτή της ΕΑ δέχθηκε κριτική στα social media, αφού θα κάνει δυσκολότερη τη ζωή των gamers με αργή ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο ή με συμβόλαιο που έχει περιορισμό στα διαθέσιμα GB (data cap). Παράλληλα, υπήρξαν και παράπονα για το πόσο φιλική προς το περιβάλλον είναι μια τέτοια απόφαση, αφού πρακτικά η εταιρία κατασκεύασε χιλιάδες retail αντίτυπα με ελάχιστη πρακτική αξία που θα αναγκάσουν πολλούς χρήστες και πάλι να περιμένουν περισσότερη ώρα με το σύστημά τους ανοιχτό για να κατέβει το παιχνίδι.

Τέλος, η απόφαση αυτή σημαίνει πως αν κάποια στιγμή οι online υπηρεσίες των κονσολών σταματήσουν να λειτουργούν, το παιχνίδι θα σταματήσει αυτόματα να είναι προσβάσιμο εξ ολοκλήρου, αφού τα retail αντίτυπά του δεν περιλαμβάνουν όλα τα αρχεία του campaign πέρα από την πρώτη αποστολή. Κατά κάποιον τρόπο, αυτό καθιστά το Star Wars Jedi: Survivor εν μέρει digital only κυκλοφορία.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το Star Wars Jedi Survivor είναι το νέο third person, narrative-driven, action-adventure παιχνίδι της ταλαντούχας ομάδα ανάπτυξης Respawn Entertainment, των Titanfall παιχνιδιών και του Apex Legends, η οποία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Lucasfilm Games για το project. Το Survivor θα αφηγηθεί το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του Cal Kestis, με τα γεγονότα του να λαμβάνουν χώρα πέντε χρόνια μετά το Star Wars Jedi: Fallen Order.

Αναλυτικότερα, ο Cal θα πρέπει να μείνει ένα βήμα μπροστά από την Αυτοκρατορία που τον καταδιώκει συνεχώς, καθώς αρχίζει να αισθάνεται το βάρος του να είναι ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες Jedi στον γαλαξία. Φυσικά, στη νέα του περιπέτεια τον συνοδεύει ο έμπιστος σύντροφός του, ο BD-1, ενώ ο Cal θα συναντήσει και θα συμμαχήσει και με μια σειρά από άλλους μοναδικούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Μάλιστα, το Jedi: Survivor υπόσχεται πως θα επεκτείνει το δυναμικό σύστημα μάχης της σειράς με νέους και καινοτόμους τρόπους, αφού για να επιβιώσει, ο Cal θα χρειαστεί να μάθει νέα skills και να αναπτύξει περεταίρω τη σύνδεσή του με το Force.

Μάλιστα, ο Cal αυτή τη φορά δεν είναι ένας απλός Padawan, αλλά ένας πανίσχυρος Jedi Knight, έτοιμος να παλέψει με το σκοτάδι που έχει πέσει στον γαλαξία. Τον χαρακτήρα ενσαρκώνει για άλλη μια φορά ο Αμερικανός ηθοποιός Cameron Monaghan.

Πηγή: Unboxholics.com