Magic The Gathering: Το εξωφρενικό ποσό με το οποίο πουλήθηκε η σπάνια κάρτα «Black Lotus»! (pic)

Δεν φαντάζεστε για πόσες χιλιάδες δολάρια πουλήθηκε μία κάρτα του δημοφιλούς παιχνιδιού Magic The Gathering, η εξαιρετικά σπάνια «Black Lotus».

Magic The Gathering: Το εξωφρενικό ποσό με το οποίο πουλήθηκε η σπάνια κάρτα «Black Lotus»! (pic)

Υπάρχει μια κάρτα στο Magic: The Gathering που είναι περιζήτητη από πολλούς και μόλις πουλήθηκε σε μια δημοπρασία για χιλιάδες δολάρια. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, αυτή η δημοπρασία έσπασε και ρεκόρ για το παιχνίδι καρτών.

Ο λόγος γίνεται για την Black Lotus (Alpha), μια σπάνια κάρτα που έλαβε βαθμολογία Gem Mint 10 από το Professional Sports Authenticators και ήταν σε άριστη κατάσταση σε μια ειδική θήκη, αλλά και με την υπογραφή του σχεδιαστή της, Christopher Rush.

Όπως μεταφέρει το Polygon, την εν λόγω δημοπρασία είχε αναλάβει το PWCC Marketplace, το οποίο κατάφερε να πουλήσει την Black Lotus για 540,000 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι είναι η πιο ακριβή κάρτα που πουλήθηκε ποτέ στην ιστορία του Magic: The Gathering.

O Jesse Craig του PWCC Marketplace δήλωσε τα εξής:

«Αυτή ήταν μια δημοπρασία ρεκόρ και η Alpha Black Lotus είναι ένα αληθινό έργο τέχνης και δείχνει ακριβώς πόσο σημαντικό είναι το Magic: The Gathering στην κουλτούρα των trading card games. Είναι πραγματικά απίθανο να δούμε άλλη «κόπια» αυτής της εξαιρετικά σπάνιας κάρτας που είναι υπογεγραμμένη και από τον σχεδιαστή της. Είναι ένα κόσμημα για μία συλλογή».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Polygon, υπάρχουν μόλις έξι τέτοιες κάρτες που έχουν την υπογραφή του Christopher Rush. Για την ιστορία, η Black Lotus τυπώθηκε το 1993 και θεωρείται ένα από τα “Power Nine” limited σετ του Magic που απαγορεύτηκε μέσα στο παιχνίδι επειδή έχει δυνατά abilities. Τέλος, το 2019 είχε πουληθεί ξανά μια Black Lotus κάρτα για 166.000 δολάρια στο eBay.

unboxholics.com