Assassin's Creed: 10 νέα παιχνίδια «στα σκαριά»

10 νέα Assassin's Creed παιχνίδια φαίνεται πως έχει στην παραγωγή η Ubisoft. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η αγαπημένη σειρά θα επανέλθει στις ετήσιες κυκλοφορίες παιχνιδιών, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Αύγουστο με το Mirage.

Assassin's Creed: 10 νέα παιχνίδια «στα σκαριά»

Σύμφωνα με τον έμπιστο insider Tom Henderson η Ubisoft έχει στην παραγωγή 10 συνολικά Assassin's Creed παιχνίδια. Επίσημα γνωρίζουμε τα AC: Mirage, Codename Red, Codename Hexe, Codename Jade και το αποκλειστικό multiplayer με την ονομασία Project Invictus. Συνολικά, έξι παιχνίδια της Ubisoft βρίσκονται ήδη σε ανάπτυξη, μαζί και το Project Nexus που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ένας VR τίτλος που αναμένεται να αποκαλυφθεί επίσημα φέτος στην E3. Με βάση τις πηγές του Tom Henderson, 3 ακόμη παιχνίδια βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης ενώ υπάρχουν εσωτερικές συζητήσεις για την συνέχεια του Nexus, το Nexus 2. Τα 3 νέα παιχνίδια έχουν την κωδική ονομασία, Nebula, Raid και Echoes. Ο κάθε τίτλος Assassin's Creed θα αναπτυχθεί από διαφορετικά στούντιο και θα έχει πολύ διαφορετικό στυλ από τα προηγούμενα της σειράς.

Ινδία, Αζτέκοι και Μεσόγειος στο... κάδρο

Η Ubisoft Sofia, γνωστή για τη βοήθεια στο Assassin's Creed III: Liberation και στο Assassin's Creed Rogue, παρουσίασε τον τίτλο Project Nebula – Ένα Assassin's Creed που θα διαδραματίζεται σε 3 διαφορετικά settings. Ινδία, Αυτοκρατορία των Αζτέκων και Μεσόγειο. Η Ubisoft Chengdu παρουσίασε το Project Raid – Ένα δωρεάν Co-Op παιχνίδι 4 παικτών που θα είναι PvE. Οι φήμες αναφέρουν ότι οι χαρακτήρες των τίτλων θα είναι όλοι από το σύμπαν του Assassin's Creed. Η Ubisoft Annecy, γνωστή για την ανάπτυξη των multiplayer των Assassin’s Creed και Splinter Cell, καθώς και για το Co-Op του The Division 2 με την Massive Entertainment, παρουσίασε το Project Echoes, το οποίο περιγράφεται ως ένα multiplayer τίτλο που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ubisoft Scalar.

Ξανά Assassin's Creed κάθε χρόνο

Οι πηγές ακόμη αναφέρουν ότι η σειρά θα επιστρέψει στον ετήσιο κύκλο κυκλοφορίας της. Το πρώτο, το Assassin's Creed Mirage έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει γύρω στον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ενώ θα ακολουθήσει το Assassin's Creed Nexus αμέσως μετά (2023). Αν και είναι προσωρινές οι ημερομηνίες κυκλοφορίας, οι πηγές αποκάλυψαν ότι το Codename Red έχει προγραμματιστεί για το 2024, το Assassin's Creed Invictus για το 2025 και το Assassin's Creed Hexe για το 2026.

Φυσικά, οι εσωτερικές ημερομηνίες κυκλοφορίας είναι αβέβαιες, ειδικά δεδομένου του παρελθόντος της Ubisoft να καθυστερεί τους τίτλους, αλλά αυτές είναι οι ημερομηνίες που έχει ορίσει αυτή την στιγμή. Το Codename Red φέρεται να είναι ήδη σε καλή κατάσταση, είπαν πηγές στο Insider Gaming, ενώ θα υπάρχει επιλογή για δύο χαρακτήρες και θα εστιάζει στο stealth.