Sony: Δημιούργησε ξεχωριστό τμήμα για mobile βιντεοπαιχνίδια

Διαφοροποιεί τη στρατηγική της η κορυφαία ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία

Sony: Δημιούργησε ξεχωριστό τμήμα για mobile βιντεοπαιχνίδια

Η Sony δημιούργησε ένα τμήμα βιντεοπαιχνιδιών που θα στοχεύει αποκλειστικά στο mobile, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και πέρα από τις κονσόλες.

Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών εγκαινίασε την «PlayStation Studios Mobile Division» τη Δευτέρα και ανακοίνωσε ότι θα λειτουργεί ανεξάρτητα από το τμήμα που ασχολείται με τις κονσόλες.

Η Sony ανέφερε επίσης τη Δευτέρα ότι εξαγόρασε την εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών για κινητά (mobile games), Savage Game Studios η οποία έχει έδρα το Ελσίνκι και το Βερολίνο, επιβεβαιώνοντας την προσπάθειά της να διαφοροποιηθεί από τα παιχνίδια αποκλειστικά για κονσόλες.

Η κίνηση έρχεται μετά από ένα δύσκολο δεύτερο τρίμηνο για το τμήμα βιντεοπαιχνιδιών της Sony, με τις προβλέψεις για τα εταιρικά κέρδη να κινούνται χαμηλά. Η Sony συνεχίζει επίσης να αντιμετωπίζει προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού της καθώς ακόμα δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τη ζήτηση της κονσόλας PlayStation 5.

Σε κάθε περίπτωση, η κορυφαία ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει έως το 2025 το 50% των παιχνιδιών που θα κυκλοφορεί να είναι και για υπολογιστές και για κινητά σε σύγκριση με το περίπου 25% που ισχύει σήμερα.

«Για να συμβεί αυτό, η Sony πρέπει να κάνει μεγάλες επενδύσεις στα mobile games», δήλωσε ο Serkan Toto, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων βιομηχανίας παιχνιδιών Kantan Games με έδρα το Τόκιο.

Πηγή: lifo.gr