FIFA: Τέλος εποχής για το διάσημο βιντεοπαιχνίδι, από τον Ιούλιο του 2023 θα λέγεται EA SPORTS FC

Αλλαγή εποχής για το διάσημο αθλητικό βιντεοπαιχνίδι FIFA, της EA Sports καθώς από το καλοκαίρι του 2023 θα αλλάξει το όνομά του.

FIFA: Τέλος εποχής για το διάσημο βιντεοπαιχνίδι, από τον Ιούλιο του 2023 θα λέγεται EA SPORTS FC

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το μέλλον του γνωστού ποδοσφαιρικού παιχνιδιού FIFA από την Electronic Arts καθώς η Καναδική εταιρεία ανακοίνωσε πως το όνομα του θα είναι EA SPORTS FC από το καλοκαίρι του 2023, όταν και λήγει η ιστορική του συμφωνία με την FIFA από την δεκαετία του 90’.

Το FIFA 23 θα κυκλοφορήσει κανονικά

EA Sports και FIFA θα κυκλοφορήσουν από κοινού το FIFA 23 στον συνηθισμένο χρόνο και με τον συνηθισμένο τρόπο. Το συμβόλαιο μεταξύ των δύο λήγει τον ερχόμενο Δεκέμβριο με τον τίτλο να έχει τον συνηθισμένο κύκλο ζωής των βιντεοπαιχνιδιών και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Η αλλαγή θα έρθει από το επόμενο παιχνίδι, το οποίο θα ήταν το «FIFA 24», όταν η EA Sports θα λανσάρει το EA SPORTS FC, αν και περισσότερα νέα για αυτό θα υπάρχουν από το καλοκαίρι του 2023.

Το EA SPORTS FC θα διατηρήσει τις επίσημες άδειες που κατέχει το FIFA

Το νέο παιχνίδι θα διατηρήσει τις άδειες για περισσότερους από 19.000 ποδοσφαιριστές σε 700 ομάδες, 100 στάδια και περισσότερα από 30 επίσημα πρωταθλήματα στο βιντεοπαιχνίδι.

Ένας από τους στόχους της νέας αυτής προσπάθειας είναι να καινοτομήσει σε νέους τομείς γύρω από το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Πολλές κορυφαίες ομάδες όπως οι Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι κ.τ.λ. προανήγγειλαν το EA SPORTS FC μέσω αναρτήσεών τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με το μήνυμα «Είμαστε στο κλαμπ, περισσότερα τον Ιούλιο του 2023».