Xbox Game Pass: Στους 25 εκατομμύρια ανέρχονται οι συνδρομητές

Στους 25 εκατομμύρια ανέρχονται πλέον οι συνδρομητές της υπηρεσίας Xbox Game Pass της Microsoft

Xbox Game Pass: Στους 25 εκατομμύρια ανέρχονται οι συνδρομητές

Η υπηρεσία Xbox Game Pass της Microsoft έχει πλέον 25 εκατομμύρια συνδρομητές. Ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τα 18 εκατομμύρια που είχε αναφέρει η Microsoft τον περασμένο Ιανουάριο. Ο κατάλογος παιχνιδιών με δυνατότητα λήψης Xbox Game Pass – ή το “Netflix για βιντεοπαιχνίδια” όπως το λένε πολλοί – συνεχίζει να προσελκύει νέους συνδρομητές καθώς η Microsoft εργάζεται στο να επεκτείνει την υπηρεσία.

Μαζί με τους συνδρομητές αυξάνονται και οι διαθέσιμοι τίτλοι στο Xbox Game Pass. Μέσα στο 2021 προστέθηκαν εμβληματικά παιχνίδια Bethesda, συμπεριλαμβανομένων των Dishonored, Doom, The Elder Scrolls, Fallout και Wolfenstein.

Η Microsoft ανακοίνωσε το ορόσημο μαζί με την προγραμματισμένη εξαγορά της Activision Blizzard ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα έχει τον CEO της Activision, Bobby Kotick και τους 10.000 υπαλλήλους της να αναφέρονται στον Phil Spencer.

«Η εξαγορά ενισχύει επίσης το χαρτοφυλάκιο Game Pass της Microsoft με σχέδια να κυκλοφορήσει παιχνίδια Activision Blizzard στο Game Pass, το οποίο έχει φτάσει σε ένα νέο ορόσημο με πάνω από 25 εκατομμύρια συνδρομητές. Με τους σχεδόν 400 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς παίκτες της Activision Blizzard σε 190 χώρες και τρία δισεκατομμύρια δολάρια franchise, αυτή η εξαγορά θα κάνει το Game Pass μια από τις πιο συναρπαστικές και ποικιλόμορφες σειρές περιεχομένου gaming στον κλάδο. Κλείνοντας, η Microsoft θα έχει 30 εσωτερικά στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών, μαζί με πρόσθετες δυνατότητες δημοσίευσης και παραγωγής esports», αναφέρει χαρακτηριστικά η Microsoft.

Ο Spencer σημείωσε σε μια ανάρτηση στο blog ότι «θα προσφέρουμε όσα περισσότερα παιχνίδια Activision Blizzard μπορούμε στο Xbox Game Pass και στο PC Game Pass, τόσο νέους τίτλους όσο και παιχνίδια από τον απίστευτο κατάλογο της Activision Blizzard». Αν και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, με τα brands Warcraft, Call of Duty, Diablo και Candy Crush – μεταξύ άλλων -, η υπηρεσία θα έχει πολλές επιλογές.

Η Microsoft προσπάθησε να κερδίσει και τους λάτρεις των σπορ προσθέτοντας τα NBA 2K21, Madden NFL 21, NHL 21 και άλλων. Το Outriders έκανε το ντεμπούτο του στο Xbox Game Pass πέρυσι και η Microsoft πρόσθεσε το Flight Simulator στην υπηρεσία το περασμένο καλοκαίρι. Η Microsoft πρόσθεσε αργότερα και το Age of Empires IV, το Forza Horizon 5 και το Halo Infinite.

Πηγή: techblog.gr