Η μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών στο gaming: Η Take-Two «ρίχνει» $13 δις για τη Zynga

Νέα στέγη για τον mobile gaming γίγαντα.

Η μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών στο gaming: Η Take-Two «ρίχνει» $13 δις για τη Zynga

Το τοπίο του gaming αλλάζει για άλλη μια φορά, αφού μόλις ανακοινώθηκε μια εξαγορά-μαμούθ. Για την ακρίβεια, έχουμε να κάνουμε με την μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών στη βιομηχανία, με την Take-Two Interactive να επενδύει 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την Zynga.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η Take-Two Interactive είναι η μητρική εταιρία των Rockstar Games, Private Division και 2K Games, έχοντας στην κατοχή της γιγαντιαία franchises, όπως τα Grand Theft Auto, Red Dead, NBA 2K, Borderlands, BioShock, Mafia κ.α.

Από την άλλη, η Zynga είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο του mobile gaming και εκεί γνωρίζει ανεπανάληπτη επιτυχία, με δισεκατομμύρια κέρδη ετησίως. Μεταξύ άλλων είναι γνωστή για τίτλους όπως το Zynga Poker, το FarmVille, το Mafia Wars κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως μιας και η Zynga είναι ενταγμένη στο χρηματιστήριο, η Take-Two θα αναγκαστεί να αγοράσει όλες τις μετοχές της, για $9.86 έκαστος. Οι κάτοχοι μετοχών της Zynga θα λάβουν $3.50, καθώς και αξίας $6.36 μετοχές της Take-Two, ανά μετοχή τους.

Με αφορμή την ιστορική εξαγορά, ο CEO της Take-Two, Strauss Zelnick, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη μεταμορφωτική αυτή συναλλαγή μας με τη Zynga, η οποία θα διαφοροποιήσει σημαντικά την επιχείρησή μας και θα καθιερώσει την ηγετική μας θέση στο mobile gaming, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της gaming βιομηχανίας. Αυτός ο στρατηγικός συνδυασμός θα ενώσει τα franchises μας για υπολογιστές και κονσόλες, τα οποία είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους, με μια κορυφαία στην αγορά, διαφοροποιημένη, publishing πλατφόρμα για κινητά που έχει πλούσια ιστορία καινοτομίας και δημιουργικότητας».

Για την ιστορία, μέχρι πρότινος η μεγαλύτερη εξαγορά στο gaming είχε γίνει από την κινεζική Tencent, η οποία το 2016 απόκτησε την Supercell, έναντι 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τρίτη πλέον στη λίστα είναι η εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft για 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία ολοκληρώθηκε πέρυσι.

πηγή: unboxholics.com