PlayStation 5: Eπίσημα περιβλήματα της Sony με νέα χρώματα!

H Sony ανακοίνωσε ότι προσφέρει τον Ιανουάριο περιβλήματα διαφορετικών χρωμάτων για το PS5. Συν νέα χρώματα για τα χειριστήρια DualSense, όλα διαθέσιμα κατά την διάρκεια του 2022.

PlayStation 5: Eπίσημα περιβλήματα της Sony με νέα χρώματα!

Καθώς το 2021 πλησιάζει στο τέλος του ολοκληρώνεται και ένα μικρό... δράμα που είχε προκύψει με ένα συγκεκριμένο θέμα σχετικό με το PlayStation 5: η Sony ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να προσφέρει τον Ιανουάριο περιβλήματα διαφορετικών χρωμάτων για το νέο της σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας. Τα περιβλήματα αυτά τα ζητούσαν επίμονα πολλοί κάτοχοι PS5 από το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας του και ανεξάρτητες εταιρείες προσπάθησαν να πουλήσουν τέτοια προϊόντα, όμως βρέθηκαν αντιμέτωπες με τους νομικούς εκπροσώπους της Sony πολύ γρήγορα. Η μία ήταν μία μικρή, άγνωστη εταιρεία ονόματι PlateStation τον Οκτώβρη του 2020, ενώ η άλλη η γνωστή Καναδική εταιρεία αξεσουάρ για πληθώρα προϊόντων Dbrand τον Φεβρουάριο του 2021.

Και οι δύο εταιρείες εν τέλει δεν συγκρούστηκαν νομικά με την Sony και επέλεξαν να σταματήσουν την πώληση των προϊόντων τους. Η Dbrand πάντως αντιστάθηκε πολύ περισσότερο, ακόμη και προκαλώντας την Sony σε δικαστική διαμάχη, αλλά εν τέλει δεν συνέχισε την παραγωγή των δικών της περιβλημάτων όταν οι Ιάπωνες θεμελίωσαν σχεδιαστική ευρεσιτεχνία για το σχήμα των δύο τμημάτων του περιβλήματος του PS5. Αργότερα η Dbrand ανακοίνωσε πως βρήκε τρόπο να μην παραβεί την ευρεσιτεχνία και να προωθήσει νέα έκδοση των περιβλημάτων της - τα οποία μάλιστα βρίσκονται διαθέσιμα για προπαραγγελία την ημέρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές - όμως με τα επίσημα τέτοια προϊόντα της Sony να είναι πια προγραμματισμένα καθ' οδόν, κανείς δεν γνωρίζει πώς θα προχωρήσουν με αυτό το θέμα οι Καναδοί.

Σε κάθε περίπτωση, η Sony θα προσφέρει περιβλήματα για το PS5 σε πέντε διαφορετικά χρώματα: Midnight Black και Cosmic Red (αυτά που αξιοποιούν από την άνοιξη τα νέα χειριστήρια DualSense), Nova Pink και Galactic Purple, καθώς και Starlight Blue. Τα Midnight Black και Cosmic Red θα γίνουν διαθέσιμα τον Ιανουάριο στις εξής χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβεντία, Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ταϋλάνδη, Ινδονησία, Βιετνάμ, Κορέα και Φιλιππίνες. Τα περιβλήματα Nova Pink, Galactic Purple και Starlight Blue θα αρχίσουν να πωλούνται μέσα στο πρώτο μισό του 2022 στις ίδιες περιοχές. Η Sony θα διαθέσει τα προϊόντα αυτά μέσα στο 2022 και σε άλλες χώρες, υπόσχεται δε έγκαιρη ενημέρωση για την κάθε μία.

Τα νέα περιβλήματα για το PS5 θα προσφέρονται και για τις δύο διαφορετικές εκδοχές του συστήματος (την Digital Edition και αυτήν με οδηγό οπτικού δίσκου) προς $54.99, κόστος που είναι χαμηλότερο από αυτό των αντίστοιχων της Dbrand μα διόλου ευκαταφρόνητο αν σκεφτεί κανείς πως, υπεραπλουστευτικά, πρόκειται για δύο κομμάτια πλαστικό. Ως επίσημο προϊόν της Sony είναι αναμενόμενο να "κοστίζει κάτι παραπάνω", όμως ξενίζει ως επιλογή με δεδομένο πως πλησιάζει σχεδόν... το κόστος ενός χειριστηρίου DualSense (που με την τεχνολογία που ενσωματώνει είναι πολύ περισσότερα από δύο κομμάτια πλαστικό). Είναι βέβαιο, πάντως, ότι πολλοί κάτοχοι PS5 θα αγοράσουν τέτοιο περίβλημα κάποια στιγμή, ειδικά το Cosmic Black που καθιστά το σύστημα περισσότερο ταιριαστό με ένα τυπικό σαλόνι ή τον εξοπλισμό ενός home cinema απ' ότι το αρχικό λευκό χρώμα.


Μιλώντας για DualSense, τώρα που το PS5 θα προσφερθεί σε πέντε νέα διαφορετικά χρώματα η Sony φρόντισε να προσφέρει και χειριστήρια σε ακριβώς τα ίδια χρώματα. Τα Midnight Black και Cosmic Red κυκλοφορούν ήδη, οπότε τα Nova Pink, Starlight Blue και Galactic Purple θα διατεθούν τον Ιανουάριο προς $74.99. Οπότε μέσα στο 2022, με έξι διαφορετικά χρώματα για το ίδιο το PlayStation5 και το χειριστήριό του, κάθε κάτοχος PS5 θα είναι σε θέση να... βρει έναν συνδυασμό αποχρώσεων που προτιμά. Και για τα ειδικά περιβλήματα Spider-man ή God of War... έχουμε καιρό!

Πηγή: athinorama.gr