PlayStation 5: Η πρώτη beta δοκιμή φέρνει πρόσβαση στην υποδοχή M.2 SSD

Στη beta συμπεριλαμβάνονται αλλαγές και βελτιστοποιήσεις σε πολλά στοιχεία του περιβάλλοντος χρήσης, αλλά σαφέστατα το ενδιαφέρον πέφτει περισσότερο στον M.2 SSD του PlayStation 5.

PlayStation 5: Η πρώτη beta δοκιμή φέρνει πρόσβαση στην υποδοχή M.2 SSD

Η Sony ξεκινά το δικό της beta πρόγραμμα για το PlayStation 5, το οποίο συμπεριλαμβάνει και την πολυπόθητη πρόσβαση στην υποδοχή M.2 SSD της παιχνιδοκονσόλας που θα μας δώσει μελλοντικά τη δυνατότητα να επεκτείνουμε σημαντικά τον αποθηκευτικό χώρο. Στη beta συμπεριλαμβάνονται αλλαγές και βελτιστοποιήσεις σε πολλά στοιχεία του περιβάλλοντος χρήσης, αλλά σαφέστατα το ενδιαφέρον πέφτει περισσότερο στον M.2 SSD.

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι απαιτείται M.2 SSD προτύπου PCIe Gen4 με ταχύτητα ανάγνωσης 5,500MB/s ή μεγαλύτερη (π.χ. Samsung 980 Pro, WD SN850), ενώ θα πρέπει οι χρήστες να φροντίσουν για την καλύτερη δυνατή διάχυση της θερμότητας τοποθετώντας το PlayStation 5 σε κατάλληλο μέρος. Διευκρινίζει, επίσης, πως ακόμα και αν ο M.2 SSD πιάνει αυτές τις ταχύτητες, δεν είναι δεδομένο πως θα προσφέρει την ίδια απόδοση με τον εσωτερικό SSD της παιχνιδοκονσόλας.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη στη beta είναι η υποστήριξη της τεχνολογίας 3D Audio για τα ηχεία των τηλεοράσεων και μάλιστα οι χρήστες θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του τηλεχειριστηρίου DualSense για να «μετρήσουν» το επίπεδο της ακουστικής του χώρου τους για να ρυθμιστεί κατάλληλα το 3D Audio.

Πηγή: techgear.gr