Steam Deck: Η φορητή τύπου... "Switch" κονσόλα της Valve

Το Steam Deck της Valve θα αποτελέσει μία φορητή παιχνιδοκονσόλα τύπου Nintendo Switch με πολλές δυνατότητες και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. 

Steam Deck: Η φορητή τύπου... "Switch" κονσόλα της Valve

H Valve ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία του Steam Deck, επιβεβαιώνοντας τις φήμες για την δημιουργίας μιας φορητής παιχνιδοκονσόλας τύπου Nintendo Switch.

Το Steam Deck αναμένεται να προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα να παίζουν χιλιάδες παιχνίδια διαθέσιμα στην πλατφόρμα είτε από την οθόνη του είτε συνδέοντάς το σε monitor ή τηλεόραση.

Σε στενή συνεργασία με την AMD, η Valve κατασκεύασε την custom APU του Steam Deck, η οποία είναι βελτιστοποιημένη για handheld gaming. Μάλιστα, συνδυάζει Zen 2 CPU με RDNA 2 GPU με αποτέλεσμα να προσφέρει την καλύτερη δυνατή απόδοση για τα πιο απαιτητικά AAA games, προσφέροντας παράλληλα και άκρως ικανοποιητική ενεργειακή συμπεριφορά.

Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Steam Deck διαθέτει οθόνη αφής 7" LCD με thumbsticks αριστερά και δεξιά, trigger και back buttons, αλλά και panel αφής αριστερά και δεξιά. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση σε ολόκληρη βιβλιοθήκη τους στο Steam μόλις πραγματοποιήσουν το login, διαθέτοντας ουσιαστικά ένα φορητό gaming PC.

Steam Deck Specs

  • CPU: Zen 2 4c/8t, 2.4-3.5GHz (up to 448 GFlops FP32)
  • GPU: 8 RDNA 2 CUs, 1.0-1.6GHz (up to 1.6 TFlops FP32)
  • 16 GB LPDDR5 RAM (5500 MT/s)
  • 1280 x 800px (16:10 aspect ratio)
  • 7" optically bonded LCD
  • Bluetooth 5.0 (support for controllers, accessories and audio)
  • Wi-FiDual-band Wi-Fi radio, 2.4GHz and 5GHz, 2 x 2 MIMO, IEEE 802.11a/b/g/n/ac

Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

Το Steam Deck αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2021 σε τιμές από €419 για την έκδοση με 64GB αποθηκευτικό χώρο μέχρι €679 για την έκδοση με 512GB αποθηκευτικό χώρο και anti-glare επικάλυψη για την οθόνη.