Αυτό είναι το μέλλον του Facebook!

Πώς θα είναι το Facebook στο μέλλον

Αυτό είναι το μέλλον του Facebook!

Ο επικεφαλής του Facebook της Meta, Tom Alison, δημοσίευσε ένα blog post για να γνωστοποιήσει σε όλους ότι για τα επόμενα 20 χρόνια, το Facebook θα επικεντρωθεί στους νέους ενήλικες και θα επεκτείνει τις AI δυνατότητες του. Αν και ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει το Facebook, το κοινωνικό δίκτυο εργάζεται για τη βελτιστοποίηση της πλατφόρμας για χρήστες ηλικίας 18 έως 29 ετών.

Αυτό περιλαμβάνει την επέκταση των δυνατοτήτων Τεχνητής Νοημοσύνης, την ευκολότερη εξερεύνηση των videos και τις ευκαιρίες χρηματικής αμοιβής για τους δημιουργούς της πλατφόρμας. Ο Alison σημείωσε ότι η δέσμευση των χρηστών από νέους ενήλικες στην πλατφόρμα είναι η υψηλότερη των τελευταίων τριών ετών, με πάνω από 40 εκατομμύρια νέους ενήλικες στις ΗΠΑ/Καναδά μεταξύ των καθημερινά ενεργών χρηστών.

Περίπου ένας στους τέσσερις νέους ενήλικες καθημερινούς ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ και τον Καναδά χρησιμοποιεί το Facebook Marketplace. Το Facebook Dating σημείωσε σταθερή αύξηση άνω του 20% στους καθημερινά ενεργούς χρήστες σε ετήσια βάση και περισσότεροι από 1,8 δισεκατομμύρια χρήστες συμμετέχουν σε Facebook groups κάθε μήνα.

Οι νέοι ενήλικες κάνουν μεγάλες μεταβάσεις - μετακομίζουν, πηγαίνουν στο κολέγιο, βρίσκουν την πρώτη τους δουλειά ή διαμέρισμα. Και το Facebook μπορεί να βοηθήσει σε όλα αυτά, είτε πρόκειται για την εύρεση εξαιρετικών προσφορών σε έπιπλα στο Marketplace, είτε για την εξερεύνηση των ενδιαφερόντων τους με Reels και σε Groups, είτε για τη σύνδεση με τις τοπικές κοινότητες και τις μικρές επιχειρήσεις τους, είτε για την εύρεση κάποιου που τους αρέσει στο Facebook Dating.

Η Meta είδε «σημαντικές βελτιώσεις» κατά τη δοκιμή του νέου AI μοντέλου της, το οποίο «μπορεί να μαθαίνει εύκολα από μεγάλα σύνολα δεδομένων» και να προτείνει περιεχόμενο στα Facebook Reels. Το πρόσφατα ενημερωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής video διαθέτει πιο σχετικές συστάσεις ανεξάρτητα από τη διάρκεια, με ιδιαίτερη έμφαση στην ολοένα και περισσότερο αναπτυσσόμενη μορφή των Reels.

Το νέο πρόγραμμα αναπαραγωγής video μετατρέπει όλα τα βίντεο σε κάθετα, αλλά έρχεται με μια λειτουργία full-screen για τα Reels, videos μεγάλης διάρκειας και ζωντανό περιεχόμενο για την παρακολούθηση οριζόντιων βίντεο σε οριζόντια προβολή. Ο player διαθέτει επίσης ένα slider για να μετακινείστε στα μεγαλύτερα βίντεο και περιλαμβάνει επιλογές για να στέλνετε γρήγορα videos σε άλλους χρήστες. Ο Alison σημειώνει ότι ο ιδιωτικός διαμοιρασμός αυξάνεται με ρυθμό 80% σε ετήσια βάση.

Πηγή: techgear.gr