SpaceX: Επιτυχημένη η τρίτη εκτόξευση του Starship (vid)

Με επιτυχία στέφθηκε η τρίτη εκτόξευση του πυραύλου της SpaceX, Starship, που φιλοδοξεί να πάει την ανθρωπότητα στον πλανήτη Άρη.

SpaceX: Επιτυχημένη η τρίτη εκτόξευση του Starship (vid)

Η εταιρεία SpaceX, του Ίλον Μασκ, μόλις (14/3) εκτόξευσε τον πύραυλο «Starship». Υπάρχουν πολλές ελπίδες που εναποτίθενται στην αποστολή του πυραύλου, αφού οι δύο προηγούμενες απόπειρές του απέτυχαν.

Τον περασμένο Απρίλιο η Space X, η μεγαλύτερη διαστημική εταιρεία που ανήκει στον Ίλον Μασκ, πραγματοποίησε μια δοκιμαστική εκτόξευση του επαναχρησιμοποιημένου πυραύλου της Starship ο οποίος υπόσχεται επανάσταση στη διαστημική βιομηχανία αφού θα μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερα φορτία από αυτά που μεταφέρουν οι σημερινοί πύραυλοι και σε μεγαλύτερες αποστάσεις από αυτές που το κάνουν οι σημερινοί πύραυλοι.

Με αυτούς τους πυραύλους θέλει ο Ίλον Μασκ, εκτός των άλλων, να δημιουργήσει αποικίες ανθρώπων στον Άρη. Όμως οκτώ λεπτά μετά την εκτόξευση ο πύραυλος εξερράγη με την εταιρεία και τον Μασκ να δηλώνουν ικανοποιημένοι αφού υποστήριξαν ότι γνώριζαν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν μικρές και η πιθανή αποτυχία θα βοηθούσε στο να εντοπισθούν και να διορθωθούν οι αστοχίες και τα όποια προβλήματα.

Πηγή: liberal.gr