WhatsApp: Δοκιμάζει νέες λειτουργίες διαμοιρασμού ήχου και video στις συνομιλίες

Τι δοκιμάζει η υπηρεσία WhatsApp αυτό το διάστημα

WhatsApp: Δοκιμάζει νέες λειτουργίες διαμοιρασμού ήχου και video στις συνομιλίες

Η υπηρεσία WhatsApp έχει προσθέσει πολλές νέες λειτουργίες τους τελευταίους μήνες, όπως την πιο εύκολη μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών Android και iOS και τη δυνατότητα χρήσης του ίδιου λογαριασμού WhatsApp σε πολλές συσκευές. Τώρα, η ομάδα ανάπτυξης εργάζεται επάνω σε νέα χαρακτηριστικά για να κάνει την εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων πιο αποτελεσματική.

Συγκεκριμένα, το WhatsApp δοκιμάζει τη δυνατότητα να μοιράζεστε την οθόνη με φίλους για να ακούτε μουσική ή να παρακολουθείτε βίντεο μαζί. Αυτή η λειτουργία εντοπίστηκε νωρίτερα για συσκευές iOS και τώρα εντοπίστηκε να δοκιμάζεται για Android smartphones και tablets. Σύμφωνα με το WABetaInfo, που εντόπισε αυτή τη λειτουργία στην τελευταία έκδοση beta (2.23.26.18) του WhatsApp για Android, όλοι οι χρήστες σε μια βιντεοκλήση μπορούν να μοιραστούν την οθόνη τους με άλλους, ώστε όλοι οι χρήστες σε μια κλήση να μπορούν να ακούνε ήχο/μουσική ή να βλέπουν βίντεο μαζί.

Αν και ο διαμοιρασμός οθόνης είναι ήδη διαθέσιμος στην έκδοση του WhatsApp για συσκευές Android, η τρέχουσα εκδοχή της λειτουργίας δείχνει μόνο το βίντεο του περιεχομένου στην οθόνη και ο ήχος δεν μοιράζεται με τους άλλους στην κλήση. Όταν η κοινή χρήση ήχου είναι ενεργοποιημένη με ή χωρίς βίντεο, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις χρήσης όπου η νέα λειτουργία μπορεί να φανεί χρήσιμη. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μαζί βίντεο από τη γκαλερί.

Η λειτουργία βρίσκεται επί του παρόντος υπό δοκιμή και ενδέχεται να κυκλοφορήσει σε smartphones Android και iOS το επόμενο έτος. Δεν είναι σαφές αν η κοινή παρακολούθηση βίντεο θα είναι επίσης δυνατή μέσω εφαρμογών ροής βίντεο όπως το Disney+, το Netflix και το Prime Video, καθώς ενδέχεται να μην επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται την οθόνη λόγω πολιτικών προστασίας περιεχομένου.

Εξάλλου, το WhatsApp έφερε πρόσφατα τη δυνατότητα να μοιράζεστε εικόνες και βίντεο υψηλότερης ποιότητας, αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα βίντεο και ένα AI chatbot. Παρόλα αυτά, ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες βρίσκονται ακόμη σε δοκιμαστική έκδοση beta και δεν είναι διαθέσιμες στους περισσότερους χρήστες.

Πηγή: techgear.gr