Threads: Μάθαμε πότε ανοίγει η πλατφόρμα της Meta στην Ελλάδα

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα της Meta στην Ελλάδα

Threads: Μάθαμε πότε ανοίγει η πλατφόρμα της Meta στην Ελλάδα

Μετά την κυκλοφορία του σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Ιούλιο, το κοινωνικό δίκτυο Threads θα επεκταθεί τελικά και στους χρήστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 14 Δεκεμβρίου 2023. Η Meta δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε επίσημη ανακοίνωση, αλλά προτίμησε να ενημερώσει αθόρυβα την ιστοσελίδα του Threads με μια αντίστροφη μέτρηση, η οποία δεν εμφανίζεται σε χώρες όπου το Threads είναι ήδη διαθέσιμο. Η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώνεται στην προαναφερθείσα ημερομηνία.

Οι χρήστες του Instagram στην Ευρώπη μπορούν επίσης να αναζητήσουν τον όρο «ticket» μέσα στην εφαρμογή για να ανακαλύψουν μια ψηφιακή πρόσκληση για το Threads, μαζί με έναν ανιχνεύσιμο κωδικό QR και μια ώρα έναρξης - η οποία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο χρήστης. Για την Ελλάδα, το Threads θα ανοίξει στις 14 Δεκεμβρίου 2023 στις 13:00.

Η καθυστέρηση στην επέκταση του Threads στην ΕΕ προκλήθηκε από αυτό που η εκπρόσωπος της Meta, Christine Pai, περιέγραψε ως "επερχόμενη ρυθμιστική αβεβαιότητα", πιθανότατα αναφερόμενη στους αυστηρούς κανόνες του Digital Markets Act (DMA) της ΕΕ. Δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο αν έχουν γίνει αλλαγές στην βασική εμπειρία χρήσης του Threads στην ΕΕ για να συμμορφωθούν με αυτούς τους κανόνες, αλλά υποθέτουμε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τη Meta.

Πηγή: techgear.gr