Grok: Αυτό είναι το AI εργαλείο τύπου ChatGPT της πλατφόρμας X

Το Grok είναι το AI εργαλείο τύπου ChatGPT της πλατφόρμας X

Grok: Αυτό είναι το AI εργαλείο τύπου ChatGPT της πλατφόρμας X

Όπως το είχε προαναγγείλει από εχτές, ο Elon Musk ανακοίνωσε επίσημα σήμερα την ονομασία του πρώτου AI εργαλείο της xAI, ενώ αποκάλυψε και κάποιες ελάχιστες πληροφορίες για το «καλύτερο AI εργαλείο που έχουμε δει μέχρι σήμερα».

Πρόκειται για το Grok, ένα εργαλείο παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης τύπου ChatGPT που δοκιμάζεται από σήμερα σε early beta έκδοση σε μικρές ομάδες χρηστών της πλατφόρμας X, ενώ σύντομα θα ανοίξει η πρόσβαση σε όλους τους συνδρομητές του πακέτου Premium+ (σ.σ. το πιο ακριβό στην πλατφόρμα).

Από τα screenshots που μοιράστηκε ο Elon Musk συμπεραίνουμε πως το Grok είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πλατφόρμα X και αποκτά πρόσβαση σε real-time πληροφορίες, κάτι που σύμφωνα με τον Musk είναι «σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό». Το δεύτερο στοιχείο διαφοροποίησης από τα υπόλοιπα AI εργαλεία είναι ο χαλαρός χαρακτήρας και το χιούμορ στις απαντήσεις που δίνει.

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε την αποτελεσματικότητα του Grok, ενώ εγείρονται εύλογα ερωτήματα για την εγκυρότητα των απαντήσεων του που θα τροφοδοτούνται σε πραγματικό χρόνο μέσα (και) από το X, το οποίο δεν έχει καταφέρει (ακόμα) να πείσει πως καταπολεμά απόλυτα την παραπληροφόρηση.

Πηγή: techgear.gr