Πάνος Παναή: Αποχώρηση «βόμβα» από τη Microsoft (pic)

Αποχώρηση «βόμβα» από τη Microsoft, έφυγε ξαφνικά ο Panos Panay.

Πάνος Παναή: Αποχώρηση «βόμβα» από τη Microsoft (pic)

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια εργασίας στη Microsoft, και μάλιστα με ηγετικό ρόλο στα τμήματα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος Windows και της σειράς των συσκευών Surface, ο Panos Panay (Πάνος Παναή) ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο ότι αποχωρεί από την εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις σήμερα μέσω email από τον αντιπρόεδρο της Microsoft, Rajesh Jha, ο οποίος χρησιμοποίησε την φράση «ο Panos Panay αποφάσισε να φύγει». Η αποχώρηση του ήρθε εντελώς αιφνίδια, καθώς μόλις πριν από μερικές ημέρες ο Panay δήλωνε ενθουσιασμένος για την παρουσία του στην επερχόμενη εκδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου 2023, όπου και θα παρουσιαστούν οι νέες συσκευές της σειράς Surface, αλλά και οι εξελίξεις τον τομέα του AI. Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος της Microsoft, Frank Shaw, επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα The Verge πως τελικά δεν θα εμφανιστεί στο event.

Ο Panos Panay ξεκίνησε να εργάζεται στη Microsoft το 2004 ως group program manager, έφτασε στη θέση του CPO (Chief Product Officer) το 2018 όπου και ηγήθηκε την ανάπτυξης του Windows 11, ενώ το 2021 είχε προαχθεί σε εκτελεστικό αντιπρόεδρο της εταιρείας, ως ένα εκ των κορυφαίων στελεχών της που έχουν άμεση επικοινωνία με τον CEO, Satya Nadella.

Οι λόγοι της αποχώρησης δεν έχουν γίνει γνωστοί και ο Panay αρκέστηκε στα τετριμμένα στην ανάρτηση του στο X (πρώην Twitter), όπου και δηλώνει πως έφτασε η ώρα να γυρίσει σελίδα και να γράψει το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή του, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για όλα αυτά τα χρόνια στη Microsoft.

Τη θέση του Panay αναλαμβάνει ο Yusuf Mehdi, νυν επικεφαλής του τμήματος Consumer Marketing, σε μια περίοδο όπου η Microsoft έχει επενδύσει σημαντικά στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στην ανάπτυξη του Windows 12 που λέγεται ότι θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2024.

Πηγή: techgear.gr