TikTok Music: Ξεκίνησε η δοκιμή της νέας μουσικής υπηρεσίας

Ξεκίνησε δοκιμαστικά η νέα μουσική υπηρεσία του TikTok

TikTok Music: Ξεκίνησε η δοκιμή της νέας μουσικής υπηρεσίας

Από πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε τις πρώτες ενδείξεις ότι η ByteDance ετοιμάζει την δική της συνδρομητική μουσική υπηρεσία, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον τεράστιο όγκο χρηστών του TikTok με σκοπό να ανταγωνιστεί επάξια τα Spotify και Apple Music.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του TikTok Music σε Ινδονησία και Βραζιλία χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, αλλά τώρα έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το νέο εγχείρημα της εταιρείας, καθώς και την επέκταση της υπηρεσίας σε Αυστραλία, Μεξικό και Σιγκαπούρη. Ακόμα, βέβαια, βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο λειτουργίας με closed beta δοκιμή για ορισμένους χρήστες, οι οποίοι λαμβάνουν και 3 μήνες δωρεάν δοκιμής προτού χρεωθούν (περίπου $9.9/μήνα με βάση τις ισοτιμίες στις προαναφερθείσες χώρες).

Το TikTok Music είναι μια νέα μουσική υπηρεσία που συνδυάζει την εύκολη εύρεση νέας μουσικής μέσα από το TikTok με εκατομμύρια κομμάτια από χιλιάδες καλλιτέχνες.

Το TikTok Music διατίθεται ως ξεχωριστή, αυτόνομη εφαρμογή για συσκευές Android και iOS, αλλά υπάρχει η δυνατότητα συγχρονισμού με τον λογαριασμό που διατηρεί ο χρήστης στο TikTok για να ακούει, να διαμοιράζεται και να κατεβάζει μουσική που ανακαλύπτει μέσα από το κοινωνικό δίκτυο. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει μόνος του μουσική στην βιβλιοθήκη του, να κατεβάσει τραγούδια για offline ακρόαση, να δημιουργεί playlists σε συνεργασία με φίλους του, να βλέπει στίχους σε πραγματικό χρόνο και να βρίσκει τραγούδια πραγματοποιώντας αναζήτηση με τους στίχους. Προσθέστε στην εξίσωση και τη δυνατότητα αναγνώρισης της μουσικής που ακούς με μια λειτουργία τύπου Shazam, αλλά και τις επιλογές αλληλεπίδρασης με άλλους χρήστες και τη δυνατότητα σχολιασμού.

Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρουσα υλοποίηση, αλλά θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα όταν ανοίξει επίσημα σε τελική έκδοση για όλο τον κόσμο.

Πηγή: techgear.gr