Xiaomi 13 Ultra: Η τιμή του στην Ευρώπη αναμένεται... τσουχτερή

Αρκετά υψηλή αναμένεται να είναι στην Ευρώπη η τιμή του Xiaomi 13 Ultra, το οποίο πιθανότατα θα κάνει ντεμπούτο σε λίγες μέρες και στην Ελλάδα.

Xiaomi 13 Ultra: Η τιμή του στην Ευρώπη αναμένεται... τσουχτερή

Το Xiaomi 13 Ultra κυκλοφόρησε στην Κίνα τον περασμένο Απρίλιο, ενώ σήμερα έγινε διαθέσιμο και στο Χονγκ Κονγκ. Η νέα ναυαρχίδα της εταιρίας πρόκειται να έρθει και στην Ευρώπη και μόλις αποκαλύφθηκε πότε θα γίνει το λανσάρισμά της.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε πλέον γνωστό ότι το Xiaomi 13 Ultra θα έρθει στην Ευρωπαϊκή αγορά στις 12 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Ωστόσο, ετοιμαστείτε γιατί φαίνεται ότι το νέο flagship θα έρθει στην Ευρώπη με αρκετά τσουχτερή τιμή, αφού θα φτάνει τα 1.299 και 1.499 ευρώ ανάλογα την έκδοση. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν θα έρθει στην Ελλάδα το τηλέφωνο ή και πόσο θα κοστίζει, αν και είναι πιθανό να καταφθάσει αργότερα και στη χώρα μας.

Τα specs του Xiaomi 13 Ultra

Το Xiaomi 13 Ultra έχει μία μεγάλη οθόνη που αγγίζει τις 6,7 ίντσες και ανάλυσης 3200x1440. Είναι AMOLED και προσφέρει και 120Hz στο ρυθμό ανανέωσης, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 2600 nits φωτεινότητας.

Επίσης, στο εσωτερικό του έχει τον τελευταίας γενιάς Snapdragon 8 Gen 2, ενώ θα μπορείτε να το προμηθευτείτε με 12 ή και 16GB RAM (LPDDR5X). Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, αυτός ξεκινάει από τα 256GB και θα υπάρχει και η επιλογή του 1TB με UFS 4.0.

Ο επεξεργαστής ψύχεται από Loo LiquidCool που έχει φτιάξει η Xiaomi, ενώ όσον αφορά την μπαταρία ανέρχεται στα 5.000mAh, η οποία υποστηρίζει 90W φόρτιση και 50W ασύρματη φόρτιση.

Οι κάμερες είναι το δυνατό σημείο του τηλεφώνου και βρίσκονται και πάλι στο κέντρο του πάνω μέρους μέσα σε έναν μαύρο “κύκλο”. Για άλλη μια φορά, η Xiaomi συνεργάστηκε με την Leica και για τους τέσσερις σένσορες. Ο κεντρικός φακός των 50MP είναι μίας ίντσας (IMX989) με οπτικό σταθεροποιητή που επιτρέπει f/1.9 για καλύτερο bokeh, αλλά και f/4.0 για πιο λεπτομερέστατη εικόνα.

Εκτός από τον κεντρικό φακό, θα βρείτε τρεις ακόμη κάμερες που έχουν τον νέο αισθητήρα IMX858 στα 50MP και μπορούν να προσφέρουν ζουμ με f/1.8 OIS 3.2x και 5x 120mm, ultrawide λήψεις με auto focus σε f/1.8 και macro φωτογραφίες από τα 5 εκατοστά. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία in-sensor-zoom, το 13 Ultra προσφέρει επίσης και 2x 46mm και 10x 240mm. Στο μπροστινό μέρος η Xiaomi έχει βάλει μία κάμερα στα 32MP με f/2.0.

Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά όσον αφορά τις φωτογραφίες ή τα βίντεο, όπως είναι τα Leica Vibrant και Leica Authentic, ενώ θα βρείτε και το νέο UltraRAW στα 50MP, το οποίο υποστηρίζει αρχεία DNG 14-bit με ενσωματωμένη ευκρίνεια πολλαπλών καρέ, μείωση θορύβου και ρύθμιση για dynamic range.

Η Adobe προσφέρει επίσης ένα πιο αναβαθμισμένο Lightroom για το edit των φωτογραφιών σας. Επιπροσθέτως, υπάρχει πλέον και μια νέα λειτουργία ονόματι “Fast Shot” που σας επιτρέπει να τραβάτε γρήγορα φωτογραφίες, σε μόλις 0,8 δευτερόλεπτα.

unboxholics.com