Consumer Electronic Show: Ξεκινά το μεγαλύτερο σόου τεχνολογίας στον κόσμο

Στο Consumer Electronic Show στο Λας Βέγκας θα παρουσιαστούν χιλιάδες προϊόντα με τεχνολογίες αιχμής.

Consumer Electronic Show: Ξεκινά το μεγαλύτερο σόου τεχνολογίας στον κόσμο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το νέο έτος ξεκινά για τη βιομηχανία της τεχνολογίας με την μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών προϊόντων στον κόσμο. Το Consumer Electronic Show ανοίγει σήμερα στο Λας Βέγκας τις πύλες του για να υποδεχθεί περισσότερους από εκατό χιλιάδες επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά χιλιάδες καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα και όχι μόνο αφού τα τελευταία χρόνια η CES υποδέχεται και τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογικά δημιουργίες της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και αυτής των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων μεταφοράς επιβατών αλλά και των ιπτάμενων αυτοκινήτων. Ας πάρουμε μια γεύση από το τι θα δουν φέτος οι επισκέπτες της CES στην οποία να σημειωθεί δεν θα εκπροσωπηθούν ρωσικές εταιρείες αφού ο οργανισμός που την διοργανώνει ανακοίνωσε ότι η Ρωσία «δεν είναι ευπρόσδεκτη» εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία και της όλης πολιτικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί.

H Νοτιοκορεατική εταιρεία Neubility παρουσιάζει το Neubie, ένα ρομπότ που πραγματοποιεί μεταφορές αντικείμενων εντός και εκτός κτιρίων. Πρόκειται για ένα ρομπότ ντελίβερι που δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία Lidar που ενσωματώνεται στα αυτόνομα αυτοκίνητα και χρησιμοποιείται σε τέτοιου είδους ρομπότ αλλά μια νέα τεχνολογία χρήσης πολλαπλών καμερών την V-SLAM.

H γαλλική εταιρεία Y-Brush δημιούργησε μια οδοντόβουρτσα που διαθέτει δονούμενα βουρτσάκια με 35 χιλιάδες νάιλον τρίχες που καθαρίζουν τέλεια τα δόντια σε μόλις δέκα δευτερόλεπτα.

Όπως λέει και το όνομα του το ψυγείο MoodUp της LG θέλει να φτιάχνει τη διάθεση των κατόχων του. Αποτελείται από τέσσερις εξωτερικές θύρες, δύο πάνω και δύο κάτω, οι οποίες διαθέτουν πάνελ η απόχρωση των οποίων μπορεί να αλλάζει. Ο κάτοχος του ψυγείου μπορεί μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του να αλλάζει χρώματα σε αυτό με 22 διαφορετικές επιλογές για τις πάνω θύρες και 19 χρώματα για τις κάτω. Φυσικά το ψυγείο διαθέτει όλες τις τεχνολογίες και «ανέσεις» ενός ψυγείου του 2023.


Η αμερικανική νεοφυής εταιρεία ASKA θα παρουσιάσει το πρωτότυπο του σκάφους Α5 που έχει κατασκευάσει. Πρόκειται για ένα όχημα που ανήκει στην κατηγορία των ιπτάμενων αυτοκινήτων αφού θα μπορεί να κινείται σύμφωνα με την εταιρεία με άνεση και στον δρόμο και φυσικά στον αέρα. Μάλιστα οι ειδικοί το περιγράφουν ως το πρώτο ιπτάμενο SUV, δηλαδή το πρώτο ιπτάμενο όχημα της κατηγορίας των τζιπ. Το Α5 θα κυκλοφορήσει το 2026 και θα πετά με ταχύτητα περίπου 110 χλμ./ώρα και θα έχει αυτονομία περίπου 400 χλμ.

Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία Vuzix παρουσιάζει στη CES τα Vuzix Ultralite που είναι κομψά και πολύ ελαφριά (βάρος μόλις 38 γραμμάρια) έξυπνα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Τα γυαλιά αυτά συνδέονται με το κινητό τηλέφωνο και εμφανίζουν μπροστά στα μάτια του χρήστη τους τα διαφόρων ειδών μηνύματα που λαμβάνει και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται όπως για παράδειγμα, του δείχνουν που να κατευθυνθεί για να φτάσει στον προορισμό του χωρίς να χρειάζεται να κοιτάζει την οθόνη της συσκευής του και με τρόπο τέτοιο ώστε να μην εμποδίζεται η ορατότητα του από το φυσικό περιβάλλον. Διαθέτουν επίσης τεχνολογία εξαφάνισης των θορύβων αν ο χρήστης τους θέλει να εργαστεί ή να κάνει κάτι σε εξωτερικό περιβάλλον ή σε συνθήκες που υπάρχει κάποιος θόρυβος και χρειάζεται ησυχία.

Η κατηγορία προϊόντων που αποτελεί σταθερά επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη CES είναι αυτός των τηλεοράσεων. Μια από τις τηλεοράσεις που πρωταγωνιστούν στη φετινή έκθεση είναι η LG Signature OLED M. Πρόκειται για μια οθόνη 97 ιντσών που ενσωματώνει φυσικά όλες τις τεχνολογίες αιχμής για την μέγιστη δυνατή οπτική απόλαυση των τηλεθεατών ενώ επίσης συνδέεται ασύρματα με τις ηλεκτρονικές συσκευές των χρηστών της (κινητά τηλέφωνα, tablet κ.α.) για να προβάλει στην τεράστια οθόνη της οποιοδήποτε περιεχόμενο ή αρχείο επιθυμεί να δει εκεί κάποιος.

Πηγή: naftemporiki.gr