Facebook: Επιτέλους, θα βλέπουμε περισσότερα από αυτά που μας ενδιαφέρουν

Σε μια σημαντική αλλαγή προχωρά το Facebook, καθώς θα μπορούμε να βλέπουμε περισσότερα από αυτά που μας ενδιαφέρουν

Facebook: Επιτέλους, θα βλέπουμε περισσότερα από αυτά που μας ενδιαφέρουν

Το Facebook προχωρά σε μία πολύ σημαντική αλλαγή στο feed. Έως τώρα υπήρχε μόνο η δυνατότητα να κρύβετε posts από ανθρώπους που ακολουθείτε, αλλά τώρα το Facebook θα σας επιτρέπει να βλέπετε και περισσότερα posts από φίλους, ομάδες και σελίδες που ακολουθείτε. Η νέα επιλογή θα επιτρέψει στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης της πλατφόρμας να “γίνουν εξυπνότερα και να έχουν καλύτερη ανταπόκριση”.

Όταν ο χρήστης λοιπόν βλέπει στο feed του ένα post από φίλο ή ακόμα και προτεινόμενα posts, θα μπορεί να επιλέξει από τις τρεις τελείες στο πάνω μέρος να “βλέπει περισσότερα” ή να “βλέπει λιγότερα” από αυτό το περιεχόμενο. Ό,τι κι αν επιλέξει, θα βελτιώσει το σύστημα αξιολόγησης της τεχνητής νοημοσύνης, βελτιώνοντας εν τέλει το περιεχόμενο που βλέπει.

Το χαρακτηριστικό βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και για τα Reels. Επιπλέον, το Facebook δοκιμάζει ένα νέο μενού για να επεξεργαστείτε τον αριθμό των posts που βλέπετε από φίλους, ομάδες και σελίδες, όπως βλέπετε και στην εικόνα παραπάνω.

Με τις αλλαγές αυτές, το Facebook ελπίζει να αντιμετωπίσει το κύριο παράπονο των χρηστών, το οποίο δεν είναι άλλο από το γεγονός πως βλέπουν πολλά posts που δεν τους ενδιαφέρουν. Και από τη στιγμή που έρχονται ακόμα περισσότερες διαφημίσεις, ψάχνει τρόπο να ισορροπήσει την εμπειρία χρήσης.

Πηγή: unboxholics.com