Windows 11: Επίσημα δεν υποστηρίζουν Intel 7ης γενιάς και AMD Zen

Τα Windows 11 φαίνεται ότι χρειάζονται υπολογιστή με επεξεργαστή Intel Core 8ης γενιάς και άνω και AMD Zen 2 και άνω ή Snapdragon 850 και νεότερο. Η Microsoft εξήγησε τους λόγους γι' αυτή την επιλογή.

Windows 11: Επίσημα δεν υποστηρίζουν Intel 7ης γενιάς και AMD Zen

Τα Windows 11, η επόμενη έκδοση του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές, σταδιακά κάνουν την εμφάνισή τους, ωστόσο κρύβουν εκπλήξεις, αφού δεν θα είναι συμβατά με όλα τα PC.

Όπως αναφέρουν οι νεότερες επίσημες πληροφορίες, τα Windows 11 χρειάζονται υπολογιστή με επεξεργαστή Intel Core 8ης γενιάς και άνω και AMD Zen 2 και άνω ή Snapdragon 850 και νεότερο.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι υπάρχουν ορισμένα μοντέλα Intel Core 7ης γενιάς τα οποία θα σηκώνουν το νέο λογισμικό, όπως το Core X-series και το Xeon W-series. Το μοντέλο Core i7-7820HQ θα υποστηρίζεται, αλλά φαίνεται ότι θα είναι το μοναδικό της σειράς Core 7ης γενιάς.

Η Microsoft τονίζει ότι αυτή η επιλογή σχετίζεται καθαρά με τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά των υπολογιστών, αφού τα PC που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις είχαν 52% περισσότερες διακοπές λειτουργίας πυρήνα (kernel).

Τέλος, σημειώνεται πως σύντομα η εφαρμογή PC Health Check θα διατεθεί από την εταιρία, προκειμένου ο εκάστοτε χρήστης να διαπιστώνει αν ο υπολογιστής του μπορεί να δεχθεί αναβάθμιση.