Windows 11: Η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι απαιτούμενες προδιαγραφές εγκατάστασης

Διαβάστε τις οδηγίες για την εγκατάσταση των επερχόμενων Windows 11. Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο λογισμικό και ποιες προδιαγραφές πρέπει να πληροί το σύστημα. 

Windows 11: Η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι απαιτούμενες προδιαγραφές εγκατάστασης

Τα Windows 11 θα καταφτάσουν αρχικά στις 30 Ιουνίου ως δωρεάν update σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insiders. Θα ακολουθήσουν οι χρήστες των Windows 10, οι οποίοι θα τα λάβουν ως δωρεάν update, ενώ οι υπολογιστές που θα κυκλοφορήσουν από το 2022 και μετά θα τα έχουν προεγκατεστημένα.

Ένα στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι όσοι χρήστες επιθυμούν να δοκιμάσουν το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα πρέπει να έχουν σύνδεση στο Internet κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής του και ένα λογαριασμό Microsoft, ο οποίος θα είναι υποχρεωτικός για την εγκατάσταση του λογισμικού.

Όσον αφορά στις αναλυτικές προδιαγραφές που πρέπει να πληροί ο υπολογιστής για να «τρέξει» τα Windows 11, αυτές θα είναι επεξεργαστής τουλάχιστον dual-core, στα 64-bit, με 1GHz clock speed, 64GB χώρος στο σκληρό και 4GB RAM. Θα πρέπει να υποστηρίζεται UEFI, Secure Boot, TPM 2.0, η οθόνη θα πρέπει να έχει διαγώνιο τουλάχιστον 9 ιντσών με ανάλυση 1366×768 pixels και γραφικά συμβατά με DirectX 12 και WDDM 2.x.

Τέλος, καίριο ρόλο στο νέο λειτουργικό σύστημα θα διαδραματίσει το Microsoft Teams, το οποίο στην ουσία θα επωμιστεί τον τομέα των βιντεοδιασκέψεων στα Windows 11.