Microsoft: «Η επόμενη γενιά των Windows είναι πολύ κοντά»

H Microsoft μέσω του CEO της, Satya Nadella, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει «την επόμενη γενιά των Windows».

Microsoft: «Η επόμενη γενιά των Windows είναι πολύ κοντά»

Το 2015 κυκλοφόρησαν τα Windows 10 και μετρούν έξι χρόνια ζωής, μέσα στα οποία έχουν ήδη βελτιωθεί με πολυάριθμα updates. Ωστόσο, η Microsoft φαίνεται ότι είναι έτοιμη για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Ο CEO της εταιρίας, Satya Nadella, αποκάλυψε ότι η Microsoft ετοιμάζει «την επόμενη γενιά των Windows»:

«Σύντομα θα μοιραστούμε μαζί σας μία από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις της τελευταίας δεκαετίας στα Windows, για να ξεκλειδώσουμε ακόμα μεγαλύτερες οικονομικές ευκαιρίες για τους developers και τους δημιουργούς. Εγώ ο ίδιος χειρίζομαι το λειτουργικό τους τελευταίους μήνες και είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος για την επόμενη γενιά των Windows. Η υπόσχεσή μας σε εσάς είναι η εξής: θα δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για κάθε Windows developer σήμερα και θα καλωσορίσουμε κάθε δημιουργό που ψάχνει για την πιο καινοτόμα, νέα και ανοιχτή πλατφόρμα για να δημιουργήσει, να διανέμει και να έχει κέρδος από τις εφαρμογές. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας περισσότερα».

Η δήλωση Nadella έρχεται λίγο μετά τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει ότι η Microsoft σύντομα θα επιτρέψει την ύπαρξη τρίτων πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα στις εφαρμογές. Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια ότι οι developers θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις δικές τους μεθόδους πληρωμών, αποφεύγοντας το μερίδιο της Microsoft.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις μια εβδομάδα πριν επιβεβαιώθηκε ότι τερματίζεται η ανάπτυξης των Windows 10X, μία έκδοσης των Windows για συσκευές με διπλές οθόνες. Τα στοιχεία των Windows 10X θα ενσωματωθούν στα κανονικά Windows 10 με το Sun Valley update που θα έρθει αργότερα μέσα στη χρονιά.