Τα τραγούδια έχουν Ιστορία: «Τρελοκόριτσο» - H... άλλη Πόλυ Πάνου! (vid)

Μικρά και μεγάλα επεισόδια πίσω από τα τραγούδια που αγαπήσαμε... Σήμερα (29/5) το «Τρελοκόριτσο» (1961) που γράφτηκε για την Πόλυ Πάνου.

Τα τραγούδια έχουν Ιστορία: «Τρελοκόριτσο» - H... άλλη Πόλυ Πάνου! (vid)

Σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου βλέπουμε κάποιο μουσικό στην πρώτη σειρά συνήθως με κιθάρα, που δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για κομπάρσο. Στην πραγματικότητα είναι ο καλός κιθαρίστας και λαϊκός συνθέτης Γιάννης Παπαδόπουλος, φίλος και συνεργάτης του Γρηγόρη Μπιθικώτση την εποχή που αυτός έγραψε τη μουσική για το "Τρελοκόριτσο".

Οι στίχοι ανήκουν στον Γιάννη Παπαδόπουλο και είναι αφιερωμένοι σ' ένα κορίτσι που άφησε δώδεκα χρονών το σχολείο και τραγουδούσε μαζί με τον Μπιθικώτση και τον Παπαδόπουλο στη "Ζούγκλα" στην πλατεία Βάθη.

Πρόκειται βέβαια για την Πόλυ Πάνου η οποία μεσουράνησε από τα μέσα της δεκαετίας του '50 κάνοντας μεγάλα σουξέ το ένα μετά το άλλο. Το τραγούδι αυτό έκανε τραγουδιστή τον Μπιθικώτση που τόλμησε και το έβαλε στο στόμα του κατ' απαίτηση του Καρλή, του μαγαζάτορα.

Ο Γρηγόρης μέχρι τότε ήταν μουσικός και απέφευγε να τραγουδά. Όμως να πώς ένα τραγούδι μπορεί να σου ανοίξει το δρόμο! Σημειωτέον ότι ο Μπιθικώτσης μέχρι την τελευταία στιγμή σκεφτόταν να το δώσει στον νεαρό τότε Καζαντζίδη που η καριέρα του τραβούσε ήδη την ανηφόρα.

Τρελοκόριτσο

Γεννήθηκες για την καταστροφή
κι ήρθες να γκρεμίσεις μια ζωή,
δε συλλογίστηκες τι πας να κάνεις
μαχαίρι μου ’μπηξες, τρελή θα με πεθάνεις

Και τώρα τρελοκόριτσο γελάς
μα κατά βάθος κλαις και μ’ αγαπάς

Μ’ ένα ποτήρι πίναμε κι οι δυο
τώρα τα ’χεις κάνει ρημαδιό
που με παράτησες χωρίς αιτία
και με ρεζίλεψες σ’ όλη την κοινωνία

Και τώρα τρελοκόριτσο γελάς
μα κατά βάθος κλαις και μ’ αγαπάς

Κουρέλι μου ’χεις κάνει την καρδιά
που μ’ άφησες, σκληρή, κάποια βραδιά
παλάτι σου ’χτισα πάνω στα αστέρια
όμως το γκρέμισαν, τρελή, τα δυο σου χέρια

Και τώρα τρελοκόριτσο γελάς
μα κατά βάθος κλαις και μ’ αγαπάς