Αυτή η πασίγνωστη τραγουδίστρια ήταν το καλύτερο σεκόντο του ελληνικού τραγουδιού

Τραγουδίστρια μύθος αλλά πάνω  από όλα έκανε πάντα τα καλύτερα σεκόντα

Αυτή η πασίγνωστη τραγουδίστρια ήταν το καλύτερο σεκόντο του ελληνικού τραγουδιού

Το λαϊκό τραγούδι δεν έχει μόνο κορυφαίους ερμηνευτές αλλά και τραγουδιστές που άφησαν εποχή με τα σεκόντα τους. Από τον Στελλάκη Περπινιάδη μέχρι τον Μάριο Κώστογλου και τη Βούλα Γκίκα και την Ρία Κούρτη μέχρι την Αλεξίου και την Λίτσα Διαμάντη, η δισκογραφία είναι γεμάτη από πανέμορφα πρίμα-σεκόντα που γλυκαίνουν το αυτί του ακροατή.

Ο Μπιθικώτσης με τη Βούλα Γκίκα, ο Γαβαλάς με τη Ρία Κούρτη και η Πόλυ Πάνου με τον Μάριο δημιούργησαν αλησμόνητα δίδυμα που ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο τα μεγαλύτερα λαϊκά τραγούδια.

Ωστόσο σε όλη αυτή την παράδοση η πιο σπουδαία δεύτερη φωνή είναι αυτή που συνόδεψε μέχρι μια εποχή την καλύτερη ανδρική. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το σεκόντο της Μαρινέλλας δίπλα στον Στέλιο Καζαντζίδη; Η Μαρινέλλα ακολούθησε πιστά τους μαιάνδρους της φωνής του εκπληκτικού αυτού τραγουδιστή, έμαθε από αυτόν αλλά έντυσε και τις ερμηνείες του με την κελαρυστή φρεσκάδα της φωνής της. Σε τραγούδια όπως το «Κουρασμένο παλικάρι» ή την «Αθήνα» δεν περιορίστηκε σε απλό σεκόντο αλλά τραγούδησε αντιστικτικά απέναντι στον Καζαντζίδη με όρους φούγκας που εντυπωσίασαν τον Μάνο Χατζιδάκι.

Το σεκόντο της Μαρινέλλας αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της χρυσής εποχής του Καζαντζίδη και είναι αναμφίβολα το καλύτερο σεκόντο του ελληνικού τραγουδιού.