Το τραγούδι για το οποίο τσακώθηκε η Βουγιουκλάκη με τον Ζαμπέτα

Στο «Κορίτσι του Λούνα Παρκ» η Αλίκη Βουγιουκλάκη τσακώθηκε με τον Γιώργο Ζαμπέτα γιατί δεν της άρεσε το κομμάτι «Σταλιά σταλιά» και αρνήθηκε να το τραγουδήσει. Έκτοτε, δεν συνεργάστηκαν ποτέ ξανά οι δυο τους.

Το τραγούδι για το οποίο τσακώθηκε η Βουγιουκλάκη με τον Ζαμπέτα

Μετά την κόντρα του λαϊκού συνθέτη με τη Βουγιουκλάκη, που όταν άκουσε το τραγούδι, το απέρριψε λέγοντας «Τι είναι αυτό, να το δώσεις να το πει ο Καζαντζίδης», ο δρόμος είχε ανοίξει.

Η προσβολή για τον Ζαμπέτα ήταν μεγάλη και έσπευσε να το δώσει στην Κίτσα, όπως αποκαλούσε τη Μαρινέλλα. Το πραγματικό της όνομα είναι Κυριακή Παπαδοπούλου.

Ο Ζαμπέτας για πολύ καιρό προσπαθούσε να βρει μια ωραία μελωδία που θα ταίριαζε με τους τρυφερούς στίχους του Διονύση Τζεφρώνη.

Το καταπληκτικό είναι ότι η μουσική έμπνευση του ήρθε μέσα σε ένα ταξί στο Λονδίνο, όπου είχε πάει εκδρομή. Όταν άρχισε να παίζει με το μπουζούκι του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ο Λονδρέζος ταξιτζής τα έχασε.

Ο μαέστρος ηχογράφησε πρόχειρα με κασετοφωνάκι το τραγούδι και όταν γύρισε Αθήνα το «προσέφερε» στην Αλίκη για την ταινία «Το κορίτσι του λούνα παρκ». Η άρνησή της δημιούργησε μια μεγάλη ευκαιρία που την άρπαξε η νεαρή αλλά ταλαντούχα Μαρινέλλα.

Το τραγούδι πρωτοκυκλοφόρησε σε δίσκο 45′ στροφών, στις 11 Μαρτίου 1968. Την ίδια χρονιά, συμπεριλήφθηκε στην κινηματογραφική ταινία «Ο Πιο Καλός Ο Μαθητής», σε σκηνοθεσία Κώστα Ανδρίτσου.